Лайфстайл Цветен рай

Как да съживите увехналите домати в градината

Как да съживите увехналите домати

Градинарите знаят, че понякога доматите в градината могат да увехнат за една нощ.

Отглеждането не е толкова лесно; трябва постоянно да наблюдавате състоянието на растенията. И ако нещо не е наред, да реагирате бързо.

В допълнение към вредителите и болестите, добивът и качеството на доматите могат да бъдат засегнати от недостиг на хранителни вещества, нередовно поливане, лошо опрашване и много други проблеми.

 

Едно от нещата, които могат да им се случат е внезапно да започнат да увяхват. Добрата новина е, че могат да бъдат спасени и съживени.
Ако вашият домат внезапно увяхне, най-вероятно не получава достатъчно вода. Увехналият домат просто трябва да се полива добре.

Ако това помогне и причината за увяхването е, че растението просто няма достатъчно вода, трябва да преразгледате режима на поливане, може би да поливате доматите си по-често и с повече вода.

Друга причина за увяхване може да бъде липсата на микроелементи, така че не забравяйте за торовете.

 

Също така, за да се избегне гниене и други болести, важно е да се поддържа строг режим на поливане.

Доматите обичат светли, слънчеви места, но едно от наистина важните неща е, че те мразят нередовното поливане. Нередовното поливане може да причини проблеми с плодовете и корените. Появата на напукани плодове също е свързана с нередовното поливане.

То трябва да е в корените; опитайте се да не мокрите листата.

Растенията също могат да развият заболяване, наречено гниене на края на цветовете, което е свързано с дефицит на калий, така че не забравяйте да торите.

 

Също така може да отрежете долните листа на вашите домати, за да предотвратите разпространението на болести, пренасяни от почвата. Трябва да премахнете всички листа, които докосват земята.

154

Similar Posts