Езотерика

Как ни влияе енергията на огледалото: Кога е опасна и кога може да ни защити от зло

Как ни влияе енергията на огледалото

В много страни по света вярват в знамения, свързани с огледалата. Навсякъде тази тема се счита за магическа и мистериозна.

Например, германците вярват, че дете под една година не трябва да се гледа в огледалото, тъй като това може да доведе до различни проблеми. Например, то да порасне глупаво, самонадеяно и дори… да се разболее от епилепсия.

Японците пък са убедени, че хората, които се гледат дълго в огледалото в детството, раждат близнаци.

Британците забраняват на бебето да гледа отражението си в огледалото, защото смятат, че може да умре рано.

Шведите вярват, че момиче, което се гледа в огледалото на свещ или приглушена светлина, може да загуби своя чар, тъй като част от енергията на човека, концентрирана в лъчите на светлината, може да се изгуби в огледалото.

 

Според вярванията на различните народи, огледалните отражения не са халюцинации и оптични миражи, а съвсем реални създания от другия свят, които са в състояние да навредят на човек и дори да го завлекат със себе си.

 

Енергията на отражението

С помощта на специално оборудване е било установено, че огледалото е способно да улавя и отразява дори невидими лъчи от спектъра. А също и че може да отразява и биоенергийно-информационни потоци. Тъй като огледалата пречупват вълните, при определени условия те могат да усилят или обратно – да отслабят потоците от „въображаема“ енергия.

 

И така, когато човек с „комплекс на Нарцис“, обсебен от собствената си красота, многократно се гледа в огледалото, за да си се възхищава, всеки път пристрастяването му се усилва. Може да се стигне дори до лудост. Такива случаи са известни и те не са рядкост.

 

Същото се случва, ако гледате недостатъка в огледалото твърде дълго и съсредоточено – всеки път недостатъкът ще изглежда по-голям и по-отвратителен, а човекът ще се окаже неудържимо привлечен от огледалото. Защо? За да проверите собствената си грозота? Оказва се, че е точно това. Защо се случва това?

 

Как ни влияе енергията на огледалото?

Човек влияе на огледалото или по-скоро влияе върху себе си чрез огледалото. Гледайки собственото си отражение, ние се изпълваме или с възхищение, или с отвращение и колкото повече се вглеждаме, толкова повече и по-концентрирани мислим за себе си.

Лутайки се в такъв омагьосан кръг, енергията се натрупва и засилва, а когато се отдалечим от огледалото, получаваме мощен заряд.

 

Всъщност, огледалото може да причини голяма вреда на човек, който не знае как да използва правилно този магически предмет. И спасява и защитава този, който е запознат.

 

Как да се защитите чрез огледало от чуждата злоба и ненавист?

Ако ви очаква неприятен разговор или ви се наложи да сте сред недружелюбни или завистливи хора, тогава огледалото може да отслаби тяхното влияние. За да направите това, трябва да закрепите малко кръгло огледало в гънките на дрехите си или да го поставите в джоба на гърдите си, като го обърнете с огледалната страна навън. С такава защита всички „гръмове и мълнии“ ще бъдат отразени и ще се върнат като бумеранг към този, който ги е изпратил.

 

Дори въображаемото огледало може да ни защити

Достатъчно е да си представите, че между вас и събеседника има огледална стена. Всички негативни мисли ще отскочат от нея и ще се върнат при човека, който ги е изпратил.

 

Магията на счупените огледала

Съществуват лоши поличби, свързани със спуканите огледала. Това съвсем не е случайно, тъй като те са склонни да „гасят“ или деформират част от енергийния спектър, отразявайки други без изкривяване.

Ето защо е опасно да се гледа в спукано огледало. То умножава и ви изпраща отрицателното енергийно въздействие! В никакъв случай не трябва да държите счупено огледало в къщата. За да не донесете неприятности, трябва незабавно да се отървете от него.

 

Как да използваме енергията на огледалото за да подобрим настроението си?

Ако сте в лошо настроение, не се чувствате добре или се прибирате уморени от работа, направете бързо енергийно прочистване. Просто застанете за малко пред обикновено кръгло огледало и веднага ще почувствате облекчение.

295

Similar Posts