Любов и връзки

Какво означава „Обичам те“ на различните етапи от връзката

Какво означава Обичам те на различните етапи от връзката

Обичам те! Две толкова простички думи, а означават толкова много! И за тези, които ги казват, и тези, за които са предназначени. Но … не винаги означават едно и също нещо.

 

В някои прекрасни любовни връзки думите „Обичам те“ се изговарят от началото до края.

В зависимост от това на какъв етап от любовната история се казва, тази фраза може да има много различни значения. Например, различно е, когато партньорите си признават любовта един на друг за първи път и когато го правят година по-късно.

 

Защо думите „Обичам те“ не винаги означават едно и също нещо?

И двамата партньори в една връзка се развиват паралелно. А в хода на това личностно израстване всеки от тях попада в ситуации, които засягат и двете страни, както и двойката като цяло. Ето защо, значението на фразата „обичам те“ се тълкува въз основа на това как се развива връзката и какви са отношенията между двамата влюбени.

 

Има обаче нещо, което не се променя от момента, в който признаете чувствата си. Факт е, че човекът, на когото казвате това, е важен за вас. Няма значение в каква ситуация се намирате и дали ще доведе до сълзи, смях или прегръдки.

 

Какво означават думите „обичам те“ на различни етапи от връзката?

Нека разгледаме всеки етап от връзката – всички отношения се развиват по един и същ сценарий.

 

Два месеца любов – харесва ви това, което се случва между вас

За една дългосрочна и стабилна връзка два месеца са сравнително кратък период от време и минават доста бързо. По принцип това е само началото на вашата любовна история, когато чувствате, че сте се влюбили и сте намерили сродната си душа. Наистина, когато на този етап кажете „Обичам те“, вие си мислите, че тази любов ще продължи вечно. Но ако сте реалисти, тогава знаете, че нищо не е вечно.

 

На този етап много хора бъркат симпатията с любовта. Това обикновено се дължи на тяхната незрялост или липса на опит в романтичните връзки. Тук би било по-уместно да се каже, че много харесвате партньора си.

 

Преди да изречете заветните три думи, първо помислите внимателно и погледнете вътре в себе си. Така ще избегнете емоционални недоразумения и няма да нараните някого, когото може би вече сте започнали да обичате.

 

Пет месеца любов – означаваш много за мен

Резултатите от изследванията показват, че през петия месец приключва първият етап от влюбването. Сега думите „обичам те“ по-скоро означават „значиш много за мен“.

 

Все още се справяте с известна несигурност, много съмнения и страхове. Например, може да се чудите дали сте на път да разбиете сърцето си или дали вашият партньор изпитва същото към вас, каквото вие към него. Изричането на „обичам те“ на този етап все още може да ви кара да изтръпвате. Не е задължително обаче да идва от сърцето.

Шест месеца – чувствате се перфектно заедно

И двамата не можете да спрете да мислите един за друг. Наслаждавате се на всичко, което вашият партньор прави за вас. Например фактът, че постоянно показва любовта си, публикува общи снимки, изпраща ви любовни съобщения. Фразата „Обичам те“ сега означава много повече, отколкото преди два месеца. По същество тези думи сега носят послание за това какво харесвате, как партньорът ви кара да се чувствате и колко добре ви кара да се чувствате част от живота му.

Седем месеца – всичко, което е мое, е и твое

С течение на времето взаимните ви чувства стават все по-силни. И вече думите „обичам те“ означават нещо различно: всичко, което е мое, е твое и всичко, което е твое, е мое.

Отсега нататък тези две магически думи означават нещо общо.

 

Десет месеца – ти си най-добрият ми приятел

Сега близостта с партньора ви изглежда напълно нормално нещо. И когато не сте заедно, се чувствате дискомфортно. На този етап думите „Обичам те“ се изпълват с по-сериозен контекст. Няма значение дали са казани на шега или със сълзи на очи.

Разбирате, че вашият партньор е невероятен човек. И също така е най-добрият ви приятел.

 

Този тип обяснение в любов преминава далеч отвъд това, което вашият партньор ви предлага или това, което вие можете да му предложите. Това е моментът, в който заветните думи започват да проникват в сърцето ви.

 

12 месеца – ти си целия ми свят

Ако връзката ви е изградена върху чиста и безусловна любов, тогава вече не можете да си представите живота без любимия човек. Заветната фраза тук се използва по-често, тъй като вече не се чудите кой от вас двамата обича повече. И вече не се притеснявате дали партньорът ви споделя чувствата ви.

Чувствате се удобно и безопасно с него – открити и цялостни като личност.

 

Две години – мисли за бъдещето

Тук обичайната фраза вече означава следното: харесвам те, както и в това, което се превръщаш. Просто искам да бъда с теб.

 

Очевидно това предполага доверие. С други думи, чувствате, че докато сте заедно, нищо няма да е невъзможно или страшно за вас.

 

Три години – мисли за брак

Тук думите „Обичам те“ показват вашето желание тази връзка да бъде постоянна. Готови сте да споделите абсолютно всичко с партньора си. Искате съвместен живот, пълен с любов, доверие, мъдрост и споделени преживявания.

 

Интересно е, че сега думите „Обичам те“ може вече да не са достатъчни, защото искате да кажете, че не се нуждаете от нищо друго от този живот, освен него. Това е, което сърцето и душата ви искат.

 

Четири години – брак/годеж

Едно от най-удивителните неща, които могат да се случат на човек, е да се влюби в някого и да знае, че тази любов е взаимна. Защото любовта е всичко. И нищо в нашия свят не може да се сравни с чувството на любов към друг човек.

 

На този етап не е нужно да търсите нищо друго. Достигнали сте своята емоционална нирвана. Много хора ще кажат, че сте големи късметлии. Други ще завиждат на вашето щастие. И съвсем правилно, защото мнозина никога няма да могат да почувстват това, което чувствате сега.

 

И накрая, нека напомним, че всяка двойка е различна и следователно връзката им може да се развие по различен начин. Например, някои партньори може да заседнат в един от етапите и след това да се нуждаят от повече време и емоционални инструменти, за да работят върху връзката си.

156

Similar Posts