Астрология

Лунно затъмнение на 28 октомври 2023: Какво ни очаква по това време?

Лунно затъмнение 28 октомври 2023

Сезонът на есенните затъмнения завършва с лунно затъмнение на 28 октомври в 23:14 ч. в Телец на възходящия лунен възел. За това астрологично събитие вече се набелязват нови задачи поне за следващите 6 месеца. Слънцето е засенчило Луната, което означава, че интуицията е практически нулева – трябва да се използва логика за решаване на проблеми.

 

Телецът е най-материалният знак на зодиака. Затъмнение в този знак ще предизвика смут и объркване, понякога водещо до покупка на ненужни и некачествени стоки. Опитайте се да спестите ресурси, както физически, така и финансови, първо претеглете плюсовете и минусите и едва след това предприемайте действия. В същото време поговорката „Скъперникът плаща два пъти“ работи добре.

Периодът на нарастваща Луна този път е много труден, тъй като е коридор на затъмнения

Но след лунното затъмнение на 28 октомври 2023 животът постепенно ще се нормализира. За да избегнете разочарование в този ден, през втората половина на октомври си струва да претеглите придобивките си с необходимост, смисъл, количество и качество.

 

От 27 октомври до 29 октомври е по-добре да не правите неща, които са много важни за вас. Лунното затъмнение в Телец се управлява от Венера, преминаваща през знака Дева, където има слаб статус. В същия знак има отрицателна кармична точка – Черна луна , която допринася за патологичното иманярство и увеличава желанието за запасяване за бъдещето.

 

По време на това лунно затъмнение е много важно да поддържате вътрешно равновесие в трудни ситуации, да поддържате отношения и да не се огъвате, отклонявайки се от същността си. Не предавайте себе си, стремежите и принципите си! Следващото затъмнение в Телец ще бъде на 30 октомври 2031 г.

 

Лунното затъмнение на 28 октомври 2023 г. завършва определен двугодишен цикъл, свързан със серията Saros 7 S, която има тежка енергия.

 

Ето и годините на тази серия Saros:

 

21 август 1933 г. Слънчево затъмнение в Лъв

04 септември 1933 г. Лунно затъмнение в Риби

01 септември 1951 г. Слънчево затъмнение в Дева

17 август 1951 г. Лунно затъмнение във Водолей

 

11 септември 1969 г. Слънчево затъмнение в Дева

27 август 1951 г. Лунно затъмнение в Риби

23 септември 1987 г. Слънчево затъмнение в Дева

07 октомври 1987 г. Лунно затъмнение в Овен

 

3 октомври 2005 г. Слънчево затъмнение във Везни

17 октомври 2005 г. Лунно затъмнение в Овен

14 октомври 2023 г. Слънчево затъмнение във Везни

28 октомври 2023 г. Лунно затъмнение в Телец

 

25 октомври 2041 г. Слънчево затъмнение в Скорпион

08 ноември 2041 г. Лунно затъмнение в Телец

 

Лунното затъмнение на 28 октомври 2023 г. е в интерес на бъдещето, тъй като ще бъде на Възходящия лунен възел. Препоръчително е да посветите следващите дни преди и след затъмнението на преосмисляне и, ако е възможно, завършване или извеждане на ново ниво на мащабни дела и проекти, започнати в края на 2021 г.

 

Сезонът на есенните затъмнения през 2023 г. носи със себе си драматични промени, които могат да преобърнат живота и мирогледа ви на 180 градуса. По това време си струва да проявите максимално внимание към текущите събития, да се грижите за взаимоотношенията и ресурсите и да се научите да бъдете честни.

 

Лунно затъмнение се случва само по време на пълнолуние

На 28 октомври в 23:14 часа Луната ще бъде в знака Телец, а Слънцето ще бъде в знака Скорпион. Това Пълнолуние ни настройва да трансформираме и трансформираме зоните си на комфорт, това, с което сме свикнали и което неусетно е вградено в живота ни. Телецът се фокусира върху комфорта, стабилността, постоянството, търпението и издръжливостта. Скорпионът е готов да се бори за своята територия, за това, което му харесва, което иска. Тези два знака оцветяват лунното затъмнение (пълнолуние) с безкомпромисност, решителност и воля за постигане на целта. Но също така увеличава стреса и увеличава вероятността от трудни и екстремни ситуации.

 

Предстоящото затъмнение в Телец ще усетят преди всичко тези, които имат лични планети (Слънце, Луна, Меркурий, Венера, Марс) или куспиди на дома от 1° до 10° Телец, Лъв, Скорпион, Водолей. Жените и децата също са по-податливи на ефектите от лунното затъмнение. Ако сте в списъка с „щастливците“, не забравяйте да спазвате предпазните мерки.

 

Важно е да се придържате към тези основни правила ако не познавате характеристиките на своята натална карта:

 

Внимателно следете ситуации, срещи, предложения, мисли, които ви се случват. Затъмнението подчертава важни моменти.

Отложете началото на нови проекти и сключването на големи сделки. Рискът е благородно нещо, но не и по време на затъмнения!

Не вземайте важни решения. Не бързайте! Най-вероятно няма да можете да правите промени! Дайте малко време на неочаквани идеи, за да ги обмислите.

Разберете себе си: емоции, реакции, мисли и чувства.

Освободете се от стари ненужни, негативни неща. Направете пролетно почистване.

Време е да се откажете от вредните навици. Спрете да ядете или пиете, отстранете вътрешните конфликти. Променете живота си сега!

Опитайте се да затворите дълговете си. Не реагирайте на външни стимули, избягвайте конфронтации през този период. Кавгите могат да продължат 9 или дори 18 години, а причинените оплаквания могат да имат ефект на бумеранг.

Следете зорко вашето благосъстояние и здраве. Профилактиката на хроничните заболявания е задължителна!

По-добре е да издържите сериозни манипулации с външния вид. Изключение: спешни случаи.

Въпреки емоционалната сложност, по време на това пълнолуние има възможност да почувствате вътрешна душевност

Помощ за поддържане на общия ритъм на живот ще бъде редът, включително в къщата, комуникацията с вътрешно зрели хора, мъдростта на поколенията и ангажирането с нестандартно творчество. В деня на затъмнението и пълнолунието е добре да отделите време за вътрешна работа, да издишате всички грижи на деня и в момента на пълнолуние да се настроите на положителна енергия.

 

Затъмненията са причинени от слънчево-лунни цикли, но се различават едно от друго по естеството на тяхното проявление. Слънчевото затъмнение винаги влияе на външните ни дейности. По това време хората са по-склонни да извършват импулсивни, необмислени действия, да се опитват да направят всичко наведнъж и да създават атмосфера на суматоха и хаос. Слънцето има особено силно въздействие върху мъжете: те стават по-избухливи, нетолерантни, а характерът им се превръща в бомба със закъснител.

 

Лунното затъмнение влияе на нашето вътрешно състояние. Много хора се чувстват изтощени, помнят минали грешки и изпадат в апатични и депресивни състояния. Тези дни е трудно да формулирате мисли, в главата ви се появява мъгла, искате да се скриете от всички и да останете сами.

 

Луната има особено силно влияние върху жените и децата: появяват се сълзливост, подозрителност, тревожност.

 

Сезоните на затъмненията насърчават бързи и дълбоки промени във всички области на човешкия живот и дейност

Те са катализатори на глобалните процеси и трансформират системите на международни отношения. Това е време на кризисни събития, но кризата помага за израстване, за очистване от старото и неперспективното, последвано от формирането на нова реалност. Това е просто още един етап от еволюцията. И ако някой не е готов за промяна и растеж, съществуват големи рискове от усложняване на живота му. Затова подхождаме практично и прагматично към такива трудни периоди, трупаме опит и научаваме добре житейските уроци.

Осъзнатост, психологическа зрялост, любов към себе си – това е тайната!

839

Similar Posts