Езотерика

Мощната целебна сила на шестте тона: Излекувайте се, намерете любовта, хармонията и щастието

Честотите на Солфеджио

Искате ли да настроите енергийния си център на правилната честота? Тогава е добре да знаете какво представляват така наречените честоти на Възнесението (честотите на Солфеджио). За тях се е знаело още в Древен Египет и в Древна Гърция. Преоткрити през 1974 г. от доктор Джоузеф Пулео, изследовател на историята на григорианските монаси. Той забелязва мощната целебна сила на шестте тона.

Честотите, които хармонизират нашето биополе

Честотите на Възнесението отключват механизма за саморегулиране на организма, хармонизират биополето ни като резонират с нашите биоенергийни центрове.

Звукът – една от най-чистите съществуващи форми на енергия

Звукът ни вдъхновява, повдига ни, помага ни да общуваме, да изразяваме себе си и дори да лекуваме на дълбоко ниво.

Замисляли ли сте се някога колко е удивително, че всичко около нас е основно съставено от енергия, която вибрира на различни честоти? Благодарение на науката знаем, че колкото по-плътен е даден обект, толкова по-ниска е неговата вибрация и колкото по-леко е нещо, толкова по-висока е неговата вибрация.

Вибрацията съответства на емоциите

Когато изпитваме гняв, омраза, ревност, вина, параноя и самоомраза, ние всъщност намаляваме вибрациите си.

От друга страна, когато спрем да се идентифицираме с тези емоции и вместо това ги виждаме просто като енергия, която се колебае в нас, започваме да изпитваме състояния на „висока вибрация“ – любов, мир, благодарност, креативност и себеосъществяване.

Няма нищо лошо в това да изпитвате какъвто и да е вид емоция

Тук е важно да запомните, че няма нищо лошо в това да изпитвате какъвто и да е вид емоция, включително неприятни.

По ирония на съдбата, осъждането на тези емоции всъщност генерира повече страх и  съпротива в психиката, което допълнително затвърждава едно „ниско вибрационно“ състояние на съществуване.

Въпреки че най-добрият начин да изпитате високовибрационни състояния като любов и блаженство е да спрете да се привързвате към мисли и емоции, има полезни катализатори, които ни помагат да центрираме енергията си. Един от тези катализатори е известен като „честотите на Солфеджио“.

Какво представляват „честотите на Солфеджио“?

Става дума за поредица от 6 електромагнитни музикални тона, които григорианските монаси са използвали, когато са пеели в медитация. Преоткрити през 1974 г. от д-р Джоузеф Пулео, за честотите на Солфеджио се казва, че проникват дълбоко в съзнанието и подсъзнанието, стимулирайки вътрешното ни изцеление.

Д-р Пулео е открил интуитивно тези лечебни честоти в Книгата на числата (книга в еврейската Библия), използвайки нумерологична техника, за да дешифрира шестте повтарящи се кода, които намерил. И резултатът бил преоткриването на честотите на Солфеджио.

 

Физикът, изобретателят и електроинженерът Никола Тесла веднъж обяснил:  „Ако знаехте само великолепието на 3, 6 и 9, тогава щяхте да държите ключ към Вселената.“ Интересното е, че именно тези три числа формират основната вибрация на шестте честоти на солфежа.

Ето кои са честотите на Солфеджио:

UT – 396 Hz – трансформиране на скръбта в радост и вината в прошка

RE – 417 Hz – изчистване негативността и премахва подсъзнателните блокажи

MI – 528 Hz – стимулира любовта, възстановява равновесието, поправя ДНК

FA – 639 Hz – укрепва връзките, семейството и единството на общността

SOL – 741 Hz – физически почиства тялото от всички видове токсини

LA – 852 Hz – събужда интуицията и ви помага да се върнете към духовния баланс

Всяка от сричките, които описват честотите на Солфеджио, е взета от първата строфа на средновековния химн към Свети Йоан Кръстител:

Ut queant laxis Resonare fibris

Mira gestorum Famuli tuorum

Solve pollution Labii rectum

Sancte Iohannes

Буквалният превод от латински е: „За да могат твоите слуги с гласове да възгласят чудесата на твоите дела, изчисти вината от нашите опетнени устни, о, Свети Йоане“.

6 мощни честоти, които повишават вашите вибрации

Твърди се, че честотите на честотите на Солфеджио се използват в над 150 григориански песнопения и се казва, че все повече повишават вибрациите ви, когато ги слушате.

Всеки тон на помага да отлепим слоевете от негативност и енергийни блокажи и да изпитаме емоционално и духовно освобождаване.

Те ни помагат да изпитаме яснота и разбиране за проблемите си в живота

Много хора описват слушането на тези тонове като успокояващи, вдъхновяващи, пречистващи и  дори разкриващи, тъй като ни помагат да изпитаме яснота и разбиране за проблемите си в живота.

Други, които слушат честотите на Солфеджио, могат да изпитат главоболие или дори потиснати емоции като гняв, които се издигат на повърхността в отговор на несъответствието на вибрациите.

 

С други думи, понякога прочистващия ефект върху нашето енергийно поле може да ви накара да се почувствате смущаващо! Но не със всички е така. Трябва да пробвате и да разберете. Дори и да изпитате някакъв дискомфорт, знайте, че това е ефектът на прочистването. Започнали сте да се отървавате от негативното.

Продължавайте да слушате и процесът на трансформация ще ви изненада със своите ефекти.

Как да използвате честотите на Солфеджио според вашите конкретни нужди?

 

  1. UT – 396 HZ

Тази честота помага на тези, които се борят с чувства като вина, страх и скръб. Този тон е силно заземяващ и пречистващ.

  1. RE – 417 HZ

Тази звукова честота помага да изчистите негативността и премахва подсъзнателните блокажи –  ограничаващи основни вярвания, токсични мисловни модели и вредни навици. Тонът от 417 Hz е основно за улесняване на промяната и свързването с Божествения източник.

 

  1. MI – 528 HZ

Тонът „MI“ се смята за „честотата на любовта“. Твърди се също, че тази звукова вибрация е централна за творението и се смята, че възстановява вътрешното равновесие, повишава осъзнаването, възстановява ДНК и стимулира трансформацията.

 

  1. FA – 639 HZ

Тази звукова вибрация повишава разбирането, толерантността, междуличностната хармония и емпатията. Като такъв се казва, че тонът „FA“ укрепва взаимоотношенията, семейната връзка и единството с другите.

Ако изпитвате затруднения в работата или личните си взаимоотношения, тази звукова честота може да ви помогне да създадете повече хармония.

 

  1. SOL – 741 HZ

SOL е честотата, за която се казва, че помага за детоксикация на тялото от всички видове замърсители (вирусни, гъбични, бактериални, електромагнитни). Тази звукова вибрация също се смята за полезна, когато се опитвате да разрешите проблеми, тъй като ще увеличи умствената яснота.

 

  1. LA – 852 HZ

Звуковата честота “LA” събужда вашата интуиция и ви помага да се върнете към духовния баланс. Този тон също ви помага да прозрете илюзиите и да откриете най-висшата истина, като ви помага да общувате по-открито с Духа.

Когато слушате горепосочените честоти, обърнете внимание на тялото си и  всички емоции, които възникват във вас.

Как се чувствате? Какви мисли или потиснати желания (ако има такива) изплуват на повърхността? Кои звуци ви карат да се чувствате леки и кои ви смущават? Затворете очи, ако това ви помага да се концентрирате. Може също да искате да слушате тези честоти със слушалки за по-интензивно изживяване.

Помнете, че истинското изцеление и трансформация означава да престанете да се идентифицирате с вашите мисли и чувства. В този смисъл честотите на Солфеджио са отлични катализатори, улесняващи съзнателното и пробудено Съзнание.

498

Similar Posts