Стайлинг Стил

Най-красивите прически с къса коса

прически с къса коса

Чудите ли се дали къса коса би ви стояла добре? В момента именно тези прически са на мода. Ако отговорът ви е да, време е за нашите съвети за къса коса – кои са най-красивите прически и защо късата коса е супер!

Можете да разберете дали ще ви отида къса коса с линийка и химикал. Поставете химикалката хоризонтално под брадичката си, а линийката вертикално до под ухото си. Измерете разстоянието – ако е по-малко от 5.7 см, късата прическа е за вас! Ако е повече, по-добре си останете с дълга коса. Ето още някои съвети за това.

Форма на лицето

Кръглите лица могат да бъдат визуално опънати с дълга коса. При триъгълната форма на лицето е важно да изберете прическа с голям обем в областта на врата. Квадратното лице не е за къса коса , защото тя прави чертите му още по-силно изразени. Овалното лице може да избира, защото всички прически му отиват.

Форма на черепа

При късите коси трябва да се вземе предвид и формата на черепа, ако косата е подстригана много късо.

Тънка, гъста или къдрава коса

Късата прическа не е проблем за тънката коса, но при плътната това е друга тема. Ако имате гъста коса, трябва да оформяте късата си прическа с пяна за коса. Може да направите прическа на етажи, които ще изглежда стилно при гъстата коса. Къдравата къса коса изглежда небрежно и секси, като плажна прическа.

Грижи за къса коса

Ако смятате, че късата коса изисква по-малко грижи сутрин, лъжете се. Понякога тя се нуждае дори от повече време. Попитайте фризьора си за най-добрите съвети, но един от тях е, че трябва да го посещавате на всеки 4 до 8 седмици, за да поддържате късата коса. Тази прическа се мие по-често, защото обикновено изисква използване на повече стирилизиращи продукти – спрейове, гелове и т.н. Трябва да се използва и четка или гребен с естествени зъбци, за да не нараните скалпа.

Ако решите да смените прическата си с къса, ето някои идеи, от които да изберете най-добрата за себе си.

Пикси прическа с удължена задна част – това си тенденция за 2021 година. Подхожда на всяка жена и е лесна за оформяне. Тя е къса отпред и удължена отзад. Придава непринуден вид. Няма нужда да я сушите с сешоар, защото изсъхва много бързо. Може да оформите с продукт по желание като нанесете върху ръцете си и после върху косата. За да поддържате тази прическа, трябва да посещавате фризьора си на всеки 4-6 седмици.

Мълет – характерно за тази прическа е, че косата е къса отзад и отстрани, но е дълга отзад. Може да се носи и с бретон. Доста готина и дива прическа.

Боб прическа – една от най-популярните прически не само през тази година. Тя е подходяща за всяка форма на лицето и всяка структура на косата. Косата се подстригва на черта като се оставя малко по-дълга отпред. Изключително елегантна и стилна прическа. Можете да я накъдрите, да направите небрежни вълни или да я изправите.

Бръсната прическа – тя е за смелите дами, които не се притесняват да обръснат косата си тип „момчешки стил“. Тук дължината на косата достига едва няколко см. Подходяща е за по-меки и симетрични лица. Дами с високо чело и триъгълно лице не трябва да си правят тази прическа.

Френски бретон – или иначе казано къс боб с бретон. Може да бъде небрежна и да се адаптира към всяка форма на лицето. Може да изсушите бретона с кръгла четка и да оставите останалата част от косата да изсъхне сама. Прическата ви е готова!

Гъба прическа – тази прическа се завръща отново през тази година. Подходяща е за дами с тесни или триъгълни лица. Може да я оставите леко да пада по лицето. За оформянето на тази прическа използвайте гел или лак за коса.

С късата прическа може да използвате красиви аксесоари за коса като перли и кристали, както и фибички с нежни елементи. По-смелите дами могат да боядисат косата или кичури от нея в ярък цвят като синьо или розово. Популярно е и сребристото бяло. Разбира се, кафявите, русите и червеникавите нюанси винаги ще са модерни, така че ако държите на класиката или просто искате да се доближите до своя цвят, може да изберете и нежен нюанс от вашата гама. Важното е да чувствате страхотно с новата си прическа.

1275

Similar Posts