Мода Стайлинг Стил

Модни съвети зима 2023-2024: Кой цвят на косата е най-модерен този сезон?

Модни съвети зима 2023-2024 модерен цвят на косата

С наближаването на Коледа и Нова година, много от нас изпитват желание за промяна. И, разбира се, един от най-атрактивните и достъпни начини да промените имиджа си е да промените цвета на косата си. Този сезон един нюанс набира особена популярност сред знаменитостите и всички жени: „горещ шоколад“.

 

Този нюанс подхожда на абсолютно всички жени

Модният нюанс, описан от стилисти и експерти по косата, е тъмен, богат цвят с топли тонове. Ники Лий, известен холивудски фризьор, го сравнява с „горещ шоколад с лед“ и подчертава популярността му сред звезди като Бела Хадид, Емили Ратайковски, Ан Хатауей и Камила Кабело.

 

Експертите са единодушни, че горещият шоколад е идеален за почти всяка жена, независимо от външния вид. Лорена М. Валдес, опитен колорист, подчертава, че този нюанс е топъл кафяв цвят с кестен или леко червен нюанс. Тя съветва да се обърнете към специалист с конкретни снимки, за да постигнете желания резултат.

 

Как да запазим цвета траен?

Точно така, поддържането на красотата и здравето на косата изисква определени грижи. Експертите препоръчват да се използват специални шампоани и балсами за боядисана коса, да се правят възстановяващи маски всяка седмица и винаги да се използва термична защита преди стилизиране със сешоар или други топлинни инструменти.

 

Що се отнася до грижата за боядисаните корени, препоръчително е да ги коригирате в зависимост от цвета на косата си на всеки шест до осем седмици. Блондинките могат да освежават цвета си на всеки четири седмици, за да запазят яркостта и наситеността.

 

Също така е необходимо да се има предвид, че прекомерната честота на миене на косата може да доведе до по-бързо отмиване на боята, така че експертите съветват да избягвате твърде честите процедури.

588

Similar Posts