Езотерика Психология

Нещата, които трябва да пуснем от живота си, защото спират развитието ни

нещата-които-трябва-да-пуснем-от-живота-си

Можем ли да правим едно и също нещо отново и отново, надявайки се да получим различен резултат? Разбира се, че не. За да получим друг резултат, трябва и да подходим другояче.

Затова трябва да се освободим от тези неща в живота си, към които прекалено дълго сме се придържали и които, уви, не са довели до добри резултати …

По същия начин, по който изхвърляме старите си обувки, които вече са износени и дрехите, които отдавна не носим, но съхраняваме в гардероба си и им позволяваме да заемат ценно място.

Това са безполезни неща, но, за съжаление, рядко осъзнаваме това навреме. Да, някога са били нови и красиви, но това е минало, сега са просто остарели и износени. Същото нещо важи и за нашите навици.

Следвали сме ги и сме правили едно и също нещо, като сме се надявали, че нещата ще се получат. Но не, няма как това да се случи, щом следваме стари и негодни модели. Те не ни позволяват по никакъв начин да се движим напред.

Грешната връзка, от която страдаме

Познато ви е, нали? На някои дори до болка. Вкопчили сме се в грешната връзка, пренебрегвайки всички аларми и оправдавайки неправомерното поведение на някой друг.

Страдаме заради разбитото си сърце, придържаме се упорито към болката си и на практика отхвърляме всяка възможност да бъдем щастливи.

Насаждаме си сами, че не може да сме по-добре и че не заслужаваме по-добър живот. Загубеното време и пропуснатите възможности ни дърпат надолу като мъртва тежест.

Време е да започнем да пускаме

Време е да изхвърлим целия този ненужен баласт и да се отървем  по-скоро от токсичната връзка, която сме поддържали с години, страхувайки се от последиците да бъдем отново свободни.

Време е да разчистим живота си и да се опитаме да започнем да живеем с по-малко баласт.

В момента, в който се отървем от ненужните неща, които заемат цялото ни свободно пространство, животът ни най-накрая ще стане лекичък като перо, а духът ни ще се повдигне.

Време е да се освободим от всичко, за което сме се вкопчили от страх, че можем да пропуснем нещо, ако го освободим от хватката си дори за секунда. Но знаете ли? Няма да загубим нищо.

Важните неща и важните хора са тук, за да останат с нас.

Затова нека се сбогуваме с всички, които правят живота ни по-беден, а не по-богат. Всеки, който ни кара да се чувстваме зле и по този начин се опитва да ни манипулира.

Време е да започнем да не поставяме чувствата на околните пред вашето щастие. Важното е как се чувстваме самите ние, защото от това зависи щастието и на най-близките ни хора.

Само ние и хората, които обичаме и ни обичат са важни и затова е време да се отървем от всичко, което ще ни прави нещастни и спъва нашето развитие!

4757

Similar Posts