Астрология Езотерика

Възраст на ДУШАТА според зодията: Астрологични критерии

Възраст на душата

Степента на развитие на човешката душа може да се определи по зодиакалния знак, казват астролозите. Качествата, с които звездите даряват човек, дават представа колко опитен е той или колко наивен е, като дете.

 

Когато се преражда, връщайки се на Земята, човешката душа вече има опит от минали прераждания. Затова хората с такава душа имат по-спокоен характер и по-дълбоко разбиране на живота. Младите души виждат света по-ясно, стремят се да го разберат и често са по-възприемчиви към различни ситуации.

 

Възраст на душата на знаците на елемента Огън

 

Овен

Представителите на този знак вече имат натрупан опит от предишни животи. Но имат млада душа, жадна за нови усещания, знания и приключения. Овните са пълни с идеи и се стремят да подобрят жизненото си пространство.

 

Лъв

Тази зодия има всички предпоставки да смята душата си за млада, но доста мъдра. Много астролози са склонни да смятат, че възрастта на душата им съвпада с календарната възраст. Хората, родени под това съзвездие, знаят как да се радват на живота и да се забавляват. Младежкият им дух не им позволява да остареят. Но в същото време те нямат нищо против понякога да си вземат почивка от работа, когато се появи такава възможност.

 

Стрелец

Стрелците имат много млади души, като тийнейджъри. Желанието им да живеят според собствените си интереси, честото избягване на семейни проблеми и тревоги, страстта към пътуването – всичко това говори за все още неуредената душа на юношеството. Освен това те твърдо вярват в своите сили и възможности.

 

Възраст на душата на знаците на елемента Земя

 

Телец

Душите на Телците са в средна възраст, когато романтизмът и желанието за добро все още не са пресъхнали. Въпреки че вече имат определен житейски опит, мъдрост и интуиция, развити в минали животи. Това е добра възраст, предупреждаваща за грешки, но даваща възможност за по-нататъшно развитие и усъвършенстване.

 

Дева

Душата на Девата е в процес на изграждане. Нейната възраст може да се приравни по стандартите на човешкия живот до 20-30 години. Девите се стремят да решават всичко сами, но се вслушват и в опита и съветите на другите хора. Тяхното желание за съвършенство и търсене на идеала издават младата им душа.

 

Козирог

Тази зодия още в ранна възраст знае какво иска от живота и целенасочено върви към него. Мъдростта и опитът от минали прераждания говорят за стара душа. Затова Козирозите се опитват да бъдат пример за подражание.

 

 

Възраст на душата на знаците на елемента Въздух

 

Близнаци

Жизнерадост, оптимизъм, жажда за знания и светска мъдрост – тези качества на Близнаците могат да бъдат сравнени с възрастта на човек, който току-що се е пенсионирал. Това е тяхната душа, готова за по-нататъшно развитие.

 

Везни

Душата на Везни преживява дълбока старост. Това се доказва от всички решения на този знак, които винаги се оказват правилни. Освен това, Везните са отлични съветници, помагат на много хора със своите познания за живота и опит да избегнат проблеми.

 

Водолей

Уникалната душа на Водолея се смята за много стара, преживяла много превъплъщения. Тя попива мъдростта на епохите и съдържа тайните знания на Вселената. Не всеки разбира действията на този знак, но тяхната харизма и знания, скрити в дълбините на подсъзнанието, привличат много хора.

 

 

Възраст на душата на знаците на елемента Вода

 

Рак

Вътрешната увереност в нечия правота дава право да се смята душата на Рака за доста стара, тоест такава, която вече е живяла доста пъти на тази земя. Хората зодия Рак се грижат за семействата си, ценят истинските чувства и дават практически съвети. Понякога използват доста груби думи, което също говори за почтената възраст на душата.

 

Скорпион

Търсенето на себеизразяване и място в живота показва, че Скорпионите имат доста млада душа. Те жадуват за действия, силни емоции и незабравими преживявания. Не се спират от грешки или препятствия по пътя към целите си.

 

Риби

Интуицията на Рибите, творческите способности, познанията им за нещо, което е недостъпно за другите, духовното развитие – всичко подсказва, че душата им вече е стара, преживяла много. Те се стремят да изградят още повече своите качества, за да постигнат най-високо развитие на душата.

205

Similar Posts