Психология

10 неочевидни малки неща, които ни правят по-привлекателни в очите на другите

неща които ни правят по-привлекателни в очите на другите

Някои хора веднага се харесват на околните, докато други – не. Психолозите обясняват кои други детайли в образа и поведението на един човек останалите намират за привлекателни.  

 

Навити ръкави

Много жени признават, че мъжете със запретнати ръкави им изглеждат по-привлекателни. Може би на подсъзнателно ниво такъв човек се възприема като човек, на който всичко му идва отръки.

Очила

Мнозина признават, че харесват хора, които носят очила. И наистина, този аксесоар придава на лицето симетрия. Освен това, благодарение на очилата, можете да изглеждате по-загадъчни и те също предизвикват асоциация с модни образи от 20-ти век.

 

Изправен гръб

Мнозина са чували фразата: „Не се навеждайте, изправете раменете си“. Правилната стойка почти винаги се възприема от хората като нещо привлекателно. Може би това е свързано със здравето. Изкривяването на гръбначния стълб наистина може да доведе до неприятни последици: главоболие, напрежение във врата, проблеми със съня и дори храносмилането.

Повечето твърдят, че красивата поза е привлекателна, защото прави човек да изглежда здрав и уверен, докато „позата на скарида“ показва лошо отношение към себе си. За щастие прегърбването може да се коригира.

Някои казват, че часовете по йога, лека атлетика, балет са им помогнали да коригират стойката си, а други просто тренира у дома чрез видео уроци. Но преди да започнете каквото и да е упражнение, по-добре е да се консултирате с лекар.

 

Ярки цветове в облеклото

За много хора ежедневният гардероб се състои от неща в приглушени и дискретни нюанси. Но ако ярките цветове са хармонично включени в изображението, правят човек по-забележим.

Разбира се, не трябва да носите дрехи от всички цветове на дъгата, но добавянето на ярки акценти няма да е излишно.

Искрен интерес към другите

Много интернет потребители вярват, че показването на истински интерес към общуването с други хора ни прави по-привлекателни.

Тук е важно да добавим: интересът не трябва да бъде имитиран. Ако не ви пука за човека, не го играйте загрижени.

 

Аксесоари

Доста хора обръщат специално внимание на бижутата на събеседника. Може би защото окото се привлича към нещо необичайно. Определено ще се чувствате по-уверени, когато носите красиви аксесоари.

 

Красиви дрехи

Колкото и да има разногласия по този въпрос, поговорката „По дрехите посрещат“ все още е актуална. Много хора забелязват как отношението на другите се променя, когато променят стила си. Но красивите дрехи не са тези, които са на върха на модата, а тези, които изглеждат добре на конкретен човек.

 

Приятен глас

Мнозина отбелязват, че гласът може не само да определи характера на човек, но и да даде впечатление за външния му вид, дори и да не го виждаме. Има няколко начина да говорите приятно: контролирайте силата на гласа, правете пауза, използвайте дишането с диафрагмата.

Работете с гласа си. Не крещете на човека, с когото говорите, но и не мърморете под носа си. Освен това поддържайте зрителен контакт. Така можете да задържите вниманието, което ще ви направи по-привлекателни.

 

Добри обноски

Има много правила на етикета, които обясняват как да се държим на обществени места. Но дори и без да знаете тези правила, важно е да запомните, че винаги трябва да останете учтиви и да не се държите грубо с околните.

Човек, който говори зле, изглежда незрял.

 

Дишане през носа, а не през устата

Оказва се, че навикът да дишаме през устата не е толкова безвреден, колкото изглежда на пръв поглед. Това може да повлияе негативно не само на здравето (причинява сухота в устата, провокира появата на неправилна оклузия), но и върху външния вид: лицето се удължава, брадичката може да се изкриви, под очите се появяват тъмни петна.

Дишайте през носа, а не през устата. Дишането през устата буквално деформира лицето.

14189

Similar Posts