Психология

10 обещания към самите нас, които ще спасят живота ни и ще ни направят щастливи

10 обещания към самите нас

Пътят към щастливия живот никога не е лесен, а точно обратно – пълен с трудности и препятствия. Понякога не е достатъчно само доброто самочувствие, за да вървим напред. Нужно е да направим и още нещо – важни обещания към себе си, които ще ни помогнат по-леко да понесем ударите на съдбата.  

По време на своя жизнен път всички даваме обещания на хората около нас. Обещаваме най-различни неща на нашите близки, познати и дори непознати. Но забравяме себе си.

Известно е, че всеки успешен човек има свой собствен метод за привличане на щастие , благодарение на който може да се радва на пълноценен живот. Следните 10 обещания, дадени на нас към самите себе си също могат да помогнат много.

Да си обещаем, че ще обичаме себе си и живота

Това е много важно. Обещайте си, че ще работите върху себе си и живота си, не подценявайте нищо, което касае самите вас, защото това е сигурен начин да избягате от щастието.

Любовта към себе си е основното условие за щастие.

Разбира се, всеки има своите недостатъци, но не бива никога да си позволявате да се мразите заради тях. Вие сте уникални и красиви, бъдете благодарни за това! Практикувайте техники, които ще ви помогнат да израснете в личностен и духовен план . Не акцентирайте на съвършенството, а само на любовта към себе си.

Да си обещаем да живеем живота, който искаме

Всеки ден е шанс да започнем нов живот и да преследваме мечтите, които ще ни помогнат да постигнем пълното щастие. Важно е да се настроим правилно, за да можем да живеем собствения си живот, този, който искаме.

Важно е още да прекарваме времето си не само полезно, но и нещата, които вършим да ни носят удовлетворение. Да правим любимите си неща и да им се наслаждаваме подобаващо.

Да си обещаем, че веднъж-завинаги ще спрем да контролираме всичко

Необходимо е да си дадем ясна сметка, че животът е неконтролируем. Тоест, няма как да контролираме всеки аспект от него през всяка една минута. И колкото по-скоро осъзнаем това, толкова по-скоро ще можем да дишаме свободно.

Освен това, знаем, че понякога старият ни живот може да се промени коренно, при това само за една нощ, така че вместо да се опитваме да държим здраво юздите на контрола, по-добре да се съсредоточим върху контрола на това, което се случва с нас и начинът, по който реагираме на него.

Да си обещаем да заровим томахавката на войната

Много е важно да избягваме безсмислена и изтощителна конфронтация, защото от нея няма никаква полза, тя може единствено да ни разконцентрира и отдели от нашия жизнен път, забавяйки развитието ни.

Естествено, това съвсем не значи, че трябва да останем пасивни и да търпим обиди и оскърбления. Не, изобщо. Но пък и невинаги е добре да се подлагаме на стрес, преживявайки драматично дребни и незначителни проблемчета.

Нека не забравяме, че най-добрата битка е тази, която никога не се е състояла.

Трябва да се въздържаме да реагираме на подхвърлени към нас неприятни думи, както и да не обръщаме внимание на страничните погледи на минувачите и постоянните упреци от близките.

Важно е да си обещаем да зачитаме собствения си вътрешен комфорт и да не приемаме присърце думите и действията на други хора.

Да си обещаем да запазим непокътнати нашите морални ценности

Щом знаем какво точно искаме от живота, не бива да позволяваме на събитията, хората и проблемите да ни съборят.

Просто трябва да преследваме целите си и да вярваме в себе си.

Да си обещаем, че ще направим така, че всичко да бъде наред

Някои хора са просто непоносими, но това не означава, че трябва да реагираме на това остро. Най-добрият начин да живеем добре е да се отнасяме с уважение към всички и по начин, по който бихме желали те самите да се отнасят към нас.

Истината е, че никога не бихме могли да предугадим със сигурност какво се случва в живота другите около нас, каква болка или страдание от загуба преживяват те. Затова е важно да опитваме да сме вежливи и отзивчиви с хората, дори и с непознатите такива.

Да си обещаем, че ще преследваме и изпълним мечтите си

Трудно е да повярвате в успеха си, когато неуспехите дебнат зад всеки ъгъл, но не бива да се отказваме от желанията си. Не бива да позволяваме на външните събития да попречат на следването и  преследване на това, което най-много искаме от живота.

Да си обещаем, че ясно ще определим приоритетите си

Няма нищо егоистично в това да поставиш себе си на първо място. Ако сте нещастни, тогава и животът ви ще бъде нещастен. Ето защо е важно първо да се грижите за себе си. Трябва да се чувствате страхотно, за да понесете всички удари на съдбата. Не се поставяйте на второ място или пренебрегвайте вътрешния си глас – направете това, което трябва да направите, за да се чувствате щастливи.

Да си обещаем, че ще живеем единствено в настоящето

Да се насладим напълно на всеки един ден и на възможностите, които той ни предлага. Нека не се фокусираме върху за това, което трябва да направим, а да се опитаме да уловим момента,  без да бързаме.

Това е единственият живот, който имате, затова го изживейте и се опитайте да не пропускате нищо важно.

Да си обещаем да бъдем реалисти

От всички лъжи, най-страшна е тази към самия себе си.  Не лъжете себе си и не си обещавайте, че до 50-годишна възраст ще сте милионер.

Защото има едно важно условие, което ще помогне да се изпълни всяка мечта – трябва да сте реалисти. Не се настройвайте за разочарования, като поискате твърде много от себе си.

Осъзнаването на необходимостта от промяна е огромна стъпка към започване на нов живот . След като сте спечелили вяра в себе си и правилните нагласи, определено ще намерите пътя към щастието и просперитета. Просто вярвайте в самите себе си.

1142

Similar Posts