Любов и връзки

10 причини, поради които мъжете се страхуват да се влюбят

Защо мъжете се страхуват да се влюбят

Статистиката показва, че на жените им отнема повече време, за да се влюбят. А мъжете се влюбват по-често от пръв поглед. Любопитно е също, че представителите на силния пол за първи път изричат ​​думите „Обичам те” средно 42 дни по-рано от жените.

Но някои мъже се страхуват от любовта като от огън – защо се случва това? Да видим основните мъжки страхове.

 

Основни мъжки страхове – мъжът се страхува да се влюби, когато…

 

Когато новите връзки напомнят за миналото

Не всички връзки в миналото са били щастливи и приятни. За някои това е било травмиращо, когато любовта им е търпяла възходи и падения или откровено си е била един малък ад без край…

И тогава тези неприятни спомени, оставили горчив отпечатък върху настоящето, не дават възможност на мъжа да види реално бъдещето си. И в този случай много представители на силния пол могат да избягват привързаността и любовта към жена само и единствено защото не искат да повторят онова, което се мъчат да забравят.

 

Когато мъжът е много ангажиран с кариерата си

Някои представители на силния пол бягат от любовта, защото живеят в режим на многозадачност и не искат да се разсейват от кариерните цели, които са си поставили.

Но въпреки че на такъв мъж може да му изглежда, че няма време за любов, когато се появят истински чувства, приоритетите му бързо биват пренаредени.

Жалко, че господата не осъзнават нещо много важно – кариера могат да изградят винаги, но не винаги е възможно да намерят жената, с която искат да прекарат остатъка от живота си.

 

Когато мъжът няма доверие в противоположния пол

Страхът от влюбване в този случай е продиктуван от това, че някога доверието на мъжа е било предадено и той просто не иска да рискува да се довери отново. Защо да инвестирате чувства във връзка, ако резултатът отново ще бъде депресиращ?

За преодоляването на проблемите с доверието отново могат да помогнат истинските чувства. И тогава мъжът ще остави настрана старите лоши спомени и ще успее да се наслади на връзката си.

 

Когато мъжът се да не загуби свободата си

За много мъже не само бракът, но и любовните срещи като цяло са свързани със загубата на свобода. Ако мъжът не е готов за сериозна връзка, той по всякакъв начин ще ги избягва. Ще отменя планираните срещи, може дори внезапно са изчезне от живота ви и няма да даде нито обяснение, нито ще обещание, че това няма да се повтори. И в този случай жената просто си губи времето с този мъж.

 

Когато все още живее в миналата си връзка

Дори ако тя е официално приключила, мъжът може да не мисли така. Може да таи надежди да върне любовта си и да не иска да приеме, че чувствата вече ги няма. И докато той преживява загубата и не я приема, в сърцето му няма да има място за нова връзка. Така че, бягайте и от такива мъже.

 

Когато мъжът се страхува да не стане зависим от чувствата си

Представителите на силния пол са мистериозни и уязвими същества. Те могат да се страхуват от неща, за които една жена дори не мисли. Например, страх да не е зависим от обекта на своята любов. Някои мъже смятат, че оставяйки истинските чувства да завладеят сърцата им, автоматично престават да бъдат „господари на живота си“.

 

Лесно е да разпознаете такива мъже: те свързват ергенския живот с радост и щастие, а брака и семейството с нерви, проблеми и грижи.

Но се оказва точно обратно –  здравословните взаимоотношения могат да намалят в голяма степен безпокойството и стреса. Учените установили, че след 9 месеца щастлива връзка невротизмът намалява и при двамата партньори.

 

Когато се страхува от общественото неодобрение

Още преди хората да влязат във връзка, те мислят как техните приятели, колеги или семейство ще реагират на половинката им. Ако връзката е нетипична – с голяма разлика във възрастта или с голяма разлика в обществения статус, вяра или мироглед, това може да е проблем за някои мъже.

В този случай мъжът се страхува да не бъде изолиран, затова избягва „нетипичната“ любов. Но той забравя нещо много важно – истинските чувства не се страхуват от никакви бариери. А и повечето ни страхове са просто пресилени.

 

Когато мъжът има проблеми със самочувствието

Друга често срещана причина, поради която мъжете се страхуват да се влюбят, е мисълта, че не заслужават истинска любов или искрени чувства. Дори когато една жена открито заявява любовта си, мъжът си мисли, че тя е неискрена или просто да му се подиграва.

Проблемите със самочувствието и комплексът за малоценност пречат на мъжа да познае истинската любов. И в този случай той губи много, защото тази любов му помага да стане по-уверен в себе си и му дава „крила“. Много зависи от жената, разбира се. Но като цяло е точно така.

 

Мъжът е свикнал да е абсолютно независим

Ако мъжът е свикнал да мисли за себе си като за „готин мачо“, около когото кръжат много жени и той се чувства като на шведска маса – чуди се кое ястие да опита по-напред, най-вероятно няма да иска да се откаже от ергенството.

Такива мъже като правило имат несериозно отношение към жените и избягват емоционалната обвързаност. Ако искате сериозна връзка, трябва да изчакате „мачото“ да узрее или просто да си намерите друг.

Когато човек е свикнал да управлява всичко сам, да управлява времето си както иска, да не се съветва с никого и да живее по начина, по който смята за правилен, романтичните чувства могат да се възприемат от него като ненужно бреме.

Да се ​​радваш на независимост, според този тип мъже, е по-добре, отколкото да търсиш компромиси с партньора. Но истинските чувства, макар и частично да отнемат свободата, в замяна дават много други бонуси. Нищо чудно, че проучванията показват, че женените мъже живеят по-дълго.

 

Когато мъжът се притеснява, че не е намерил „правилната“ жена

Мъжът може да се страхува да се влюби и защото не е сигурен, че е намерил „точния човек“ и не иска да пришпорва нещата.

А има и мъже, които търсят перфектната половинка, като забравят простата истина, че … няма идеални хора.

Много жени интуитивно усещат кога мъжът не е способен на емоционална привързаност и любов. Ако има „червени лампички“, които говорят за това, по-добре е да не влизате в отношения с такъв човек – само ще страдате с него.

И най-важното – губейки си времето с неподходящия мъж, рискувате да пропуснете шанса си да откриете ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ и да й се насладите с всяка една фибра от тялото си!

242

Similar Posts