Във форма Здраве Красота Стайлинг

10 причини, поради които остаряваме

причини за остаряване

Специалистите по борбата с стареенето са установили, че скоростта на стареене на тялото се влияе основно от 10 фактора.

1. Замърсен въздух

Вдишването на не най-чистия въздух може да причини много заболявания. Най-често това са респираторни заболявания и астматични пристъпи. Минимумът, който всеки може да направи, е да избягва да посещава места с много мръсен въздух.

 

2. Липса на сън

Дори младите хора понякога страдат от проблеми с паметта, високо кръвно налягане, диабет и затлъстяване. Една от причините за всички тези заболявания е липсата на сън. Експертите съветват да следите времето за сън и да се борите с безсънието.

 

3. Яденето на много мазнини

Тук всичко е просто. Мазнините съдържат холестерол, а холестеролът съдържа всичко, което може да причини сърдечни заболявания. Струва си да помислите за преминаване към друга диета. Диета, близка до средиземноморската кухня, се счита за добър вариант.

 

4. Стрес

Напрежението се отразява негативно на имунната система. Професорът по психиатрия Елиса Епел е доказала, че стресът също влияе върху процеса на стареене на тялото. Съветът е изключително прост: не приемайте всичко присърце и правете неща, които не предизвикват напрежение.

 

5. Наднормено тегло

Наднорменото тегло може да причини много заболявания, включително сърдечни заболявания, диабет и рак. Трябва да помислите за спазването на диета. Но най-важното е да се запасите със сила на волята и търпение.

6. Пиене на много алкохол

Нека не се спираме на това, което вече е очевидно. Единственото изключение е червеното вино, което намалява риска от смърт от сърдечни заболявания. Това е доказано от американски учени.

 

7. Продължително излагане на открита слънчева светлина

Нека да разгледаме малко американска статистика. Около милион американци научават всяка година, че имат рак на кожата. Лъвският дял от тях са били „заразени“ само от слънцето. За да избегнете проблеми, трябва да наблюдавате времето, прекарано на слънце, и да използвате слънцезащитни продукти.

 

8. Пушенето на цигари

Експерти са изчислили, че в развитите страни пушачите живеят с 13 години по-малко от непушачите. Трябва да откажете пушенето. Основното е, че днес има много възможности да се откажете от тютюна. Това включва кодиране, никотинови дъвки и т.н.

 

9. Яденето на много захар

Излишъкът от сладкиши в диетата е причина за затлъстяване и сърдечни заболявания. Лекарите препоръчват да замените желанието за сладко с желанието за плодове. Те са по-здравословни и съдържат по-малко захар.

 

10. Твърде малко движение

Дори минималната активност може да помогне в борбата с наднорменото тегло и стреса. Има дори случаи в историята, когато хората са се предпазили от болестта на Алцхаймер чрез активен начин на живот. Като начало просто трябва да ходите повече пеша, да смените асансьора на стъпала и т.н. И тогава можете да преминете към по-сериозни натоварвания.

57

Similar Posts