Красота Стайлинг

10 тайни за красота, които не изискват средства, а вършат чудеса

10 тайни за красота

Една обикновена лъжица ще ви помогне да избегнете следите от спирала под очите. Просто дръжте лъжицата под долния клепач, когато нанасяте спирала.

Най -доброто средство за подпухнали очи: Вземете суров обелен картоф, нарежете го наполовина и го поставете върху очите си за 10 минути.

Следващия път, когато трябва да си направите маска за лице, но нямате време или желание да бягате до магазина, опитайте маска с кефир. За да я приготвите, ще ви трябват две супени лъжици кефир, една супена лъжица мед и яйчен белтък. Всички съставки трябва да се смесят до гладкост и да се нанесат върху лицето за 15–20 минути. След това трябва да изплакнете лицето си със студена вода. Кефирната маска има почистващ, защитен и успокояващ ефект и е отличен аналог на най -скъпите продукти за грижа за кожата на лицето.

Утайката от кафе може да ви помогне да се отървете от целулита. Използвайте го вместо скраб за тяло и скоро ще забележите, че проблемните ви зони изглеждат много по -добре.

Възможно е да се постигне изсветляване на косата без използването на скъпи и в много случаи вредни продукти за боядисване на коса. За да направите това, трябва да използвате обикновена отвара от лайка. Можете да изплакнете косата си с нея или да я намокрите по цялата дължина, за да постигнете по -светъл нюанс.

Студената вода ще ви помогне да изсушите лака за нокти. Поставете студена вода в малка купа, добавете няколко кубчета лед и накиснете ноктите си в този хладен разтвор за около две минути. Важно е да се уверите, че водата покрива само ноктите ви, а не и целите ви длани.

През лятото може да ни бъде много трудно да се отървем от прекомерното изпотяване. Има и добро лекарство за това заболяване: вземете вана с мента. Ментата може да се комбинира и с градински чай, лайка и орехови листа.

Друга неприятност, която ни се случва предимно през лятото, са мазолите. Всички нови обувки ни казват „здравей“ под формата на болезнени кожни проблеми и пришки. За да намалите триенето и следователно да облекчите болката, смажете кожата с вазелин.

Много от нас обичат да използват блестящ лак. Процесът на премахване на такъв лак от ноктите обаче е много неприятен. За да премахнете блестящия лак без излишни неудобства, навлажнете памучен тампон с лакочистител и го нанесете върху нокътя си. След това вземете парче фолио и го закрепете върху памучния тампон. След 3-4 минути тази „структура“ може да бъде премахната. Лакът от ноктите ви ще бъде напълно почистен.

Рибеното масло, което всички не харесвахме като деца, е добро средство за накъсани краища на косата. Смажете краищата на косата си с рибено масло 10 минути преди да измиете косата си.

508

Similar Posts