Любов и връзки

2 неща, без които силната връзка е невъзможна

Силна връзка

Каква е тайната на хората, които са щастливо женени? Две са основните потребности, които трябва да бъдат задоволени – както на съпруга, така и на половинката му, обясняват психолозите.

 

Всички щастливи семейства са еднакви – така можем да перифразираме известната фраза на Лев Толстой, с която започва неговият велик роман „Анна Каренина“. Тоест, фактът, че мъжът и жената са добре заедно и бракът им е хармоничен, се посочва от определени признаци и качества, благодарение на тях семейството може да се нарече щастливо.

 

Ето две важни човешки потребности, които обикновено се задоволяват в едно щастливо семейство  – както за съпруга, така и за съпругата.  

 

Две потребности във взаимоотношенията

В едно силно щастливо семейство трябва да бъдат задоволени две важни нужди -стабилност и новост. Това е  необходимостта от предвидимост, комфорт, сигурност , защита, постоянство и нуждата от нови усещания, приключения, промяна на дейността.

 

Както обясняват експертите, всеки човек има тези нужди, но е много важно те да бъдат координирани в семейството.

За всеки те се изразяват и разпределят по различен начин. Някой се нуждае от повече стабилност, някой се нуждае от повече новост, но като цяло, за добра връзка, имате нужда и от двете.

 

Когато всичко е едно и също, без абсолютно никакви нови неща, става скучно, тъжно и рисковано за отношенията. Тогава съпрузите започват да търсят паралелна връзка. Когато пък има постоянни изненади и липса на стабилност, става тревожно.

 

Задачата е да се съчетаят тези две противоречиви потребности. Да бъдеш, от една страна, стабилен и да се чувстваш в безопасност с партньора, а от друга страна, да можеш да въведеш нещо ново в една стабилна връзка.

 

Как да стане това?

Канете се на срещи веднъж месечно на места, на които още не сте били.

 

Създавайте отделен чат само за романтични и страстни съобщения, не обсъждайте живота, децата и работата там.

Бъдете сами в различни хотели.

Общувайте с нови хора – разширете кръга си от контакти.

Пътувайте заедно.

Списъкът може да бъде продължен, като се фокусирате върху вашите собствени интереси и предпочитания.

Как да постигнем стабилност?

На първо място, за стабилна връзка е необходима стабилна психика на съпруга и съпругата.

Но можете да започнете с малко – измислете традиции за вашата двойка и ги спазвайте редовно.

Не е нужно да е нещо голямо, може да е нещо дребно. Например, всяка сутрин жената прави кафе на съпруга си, а всяка вечер той прави чай за нея – с любов. И без това не би живял нито един ден. Това ще бъде вашата стабилност.

709

Similar Posts