Във форма Здраве

3 възможни признака за развитие на деменция – първият „звънец“, който трябва да бъде забелязан навреме

признаци за развитие на деменция

Едно от най-неприятните състояния, които могат да се срещнат на абсолютно всяка възраст, е деменцията. Някои хора бъркат това заболяване с пълна или частична загуба на памет, въпреки че, всъщност, обикновеното забравяне няма нищо общо с деменцията.

При деменцията мозъчните клетки постепенно се унищожават, но не всички наведнъж, а в определени части на мозъка. Затова, някой от болните не може да си спомни близките си, докато друг страда от поведенчески разстройства. Личността на човека изчезва напълно.

Опитахме се да разберем кои признаци в поведението са ранен сигнал за развитие на болестта.

Внезапна подозрителност

Разбира се, нелогично е да се подозира развитието на деменция при човек, който през целия си живот е проявявал признаци на тревожност, обаче, ако хора, които никога не са се отличавали с това, изведнъж стават такива, близките им имат причина да се притесняват .

Както казахме, деменцията засяга различни части на мозъка, така че, ако някога приятелски настроеният съсед започне да ви подозира, че вие ​​сте този, който хвърляте боклук близо до входа му и като цяло обвинява всички съседи в заговор, има основание за притеснение.

При всички случаи е важно да се забележат промените навреме и да се потърси помощ от специалист.

Човек губи престава за обичайни неща

Твърди се, че това е най-явният признак за развитие на деменция. Човек може да пътува за работа на един и същ автобус през целия си живот, но един ден просто да забрави къде е тази спирка. Но не поставяйте диагноза веднага – първо се уверете, че това поведение наистина се прогресира с течение на времето.

Загуба на цел

Човек, чийто мозък претърпява необратими промени, може да влезе в магазина и просто да не разбира защо се озовал там. Често подобен момент може да бъде първият „звънец“, който идва, за да да предупреди близките на болния. Загубата на умения за планиране също говори за нарушения в мозъка, но не винаги деменцията е диагнозата, така че трябва да се посети специалист.

2745

Similar Posts