Замразените пържени картофи са чудесно решение за тези, които обичат хрупкави и вкусни картофени резени, но искат да спестят време за приготвянето им. Сега ще се запознаем с няколко различни начина за приготвяне на замразени пържени картофи у дома.
Приготвяне на замразени пържени картофи
Дълбоко пържене
Загрейте мазнината до 175-190 градуса по Целзий – трябва ви достатъчно, за да потопите в нея напълно картофите.
Поставете замразените пържени картофи в сгорещено олио и ги запържете за около 3-5 минути до златисто кафяво.
Използвайте решетъчна лъжица, за да извадите внимателно пържените картофи от олиото и оставете капещото олио да капе от тях.
Посолява се на вкус и се сервират горещи.
Приготвяне на замразени картофи във фурната
Загрейте фурната до 220 градуса по Целзий.
Разпределете замразените пържени картофи равномерно върху тава, предварително застлана с хартия за печене.
Поръсете ги с малко растително масло и разбъркайте, така че всяка филийка да е покрита с тънък слой масло.
Печете във фурната за около 15-20 минути, като ги обръщате на всеки 5-7 минути, за да се изпекат равномерно от всички страни.
Когато пържените картофи станат златисти на цвят и хрупкави на текстура, са готови за сервиране.
Замразени картофи в тиган
Загрейте тиган на среден огън и добавете малко количество растително масло.
Размразете замразените пържени картофи и ги разпределете равномерно в тигана.
Запържете ги, като ги обръщате от време на време, докато станат златисто кафяви и хрупкави. Това ще отнеме около 10-15 минути.
Посолете на вкус и сервирайте веднага.
Приготвяне на замразени картофи в мултикукър
Загрейте мултикукъра в режим „Пържене“ или „Печене“.
Добавете малко количество растително масло и замразените картофи.
Запържете, като разбърквате от време на време, докато станат златисто кафяви и хрупкави на текстура. Това отнема около 15-20 минути.
Посолете на вкус и сервирайте.
2330