Красота Стайлинг

5 грешки при миенето на косата, които почти всеки допуска

Грешки при миенето на косата

Измиването на косата е обичайна процедура, която извършваме всеки ден, но много от нас не се замислят как правилно да се грижат за косата си. Грешките, които допускаме, когато мием косата си, могат да причинят сериозни щети на косата ни, оставяйки я суха, чуплива и безжизнена. Нека разберем как правилно да се грижим за косата си, когато я мием.

 

Грешки при миенето на косата

 

Гореща вода

Една от най-честите грешки е измиването на косата с гореща вода. Високите температури на водата дехидратират косата, правейки я чуплива и податлива на косопад. За да избегнете това, използвайте хладка или топла вода. Предпазва косата, като същевременно поддържа нейното естествено ниво на влага.

 

Измиване на косата само веднъж

Друга често срещана грешка е измиването на косата само веднъж. За да почистите старателно замърсяванията и излишния себум, трябва да насапунисвате косата си поне два пъти. Това ще ви помогне да я запазите свежа и чиста, предотвратявайки неприятната миризма и омазняването.

 

Ежедневното миене – добро или не?

Много хора вярват, че ежедневното миене на косата е ключът към красивата коса. Това мнение обаче е погрешно. Честото миене на косата я лишава от естествените й мазнини, което води до сухота, сърбеж и пърхот. Честотата на миене на косата трябва да зависи от типа ви коса: ако е мазна, можете да я миете всеки ден, но за суха коса е достатъчно 2-3 пъти седмично.

 

Нежното изсушаване е ключът към здравата коса

След измиване косата е особено уязвима. Грубото търкане с кърпа може да увреди структурата им. Вместо това внимателно изсушете косата си с мека кърпа, като избягвате прекаленото търкане. Това ще помогне да се избегнат повреди и да се запази естественият блясък.

 

Правилно използване на балсам

Балсамът е вашият най-добър приятел, когато става дума за грижа за косата, но трябва да се използва правилно. Избягвайте да нанасяте балсам върху корените на косата. Вместо това разпределете продукта по цялата коса, като обърнете специално внимание на краищата. Това ще помогне да се избегнат излишните мазнини и да се запази обемът.

140

Similar Posts