Във форма Здраве

6 признака, че сте здрави, дори и да не мислите така

Признаци че сте здрави

Мнозина се тревожат за здравето си напразно, ето знаците, че сте добре.

 

Хранителни признаци на добро здраве

Не преяждате. Има хора, които не могат да спрат и изпитват проблеми поради това. Ако бързо се засищате, това е изключително положителен знак.

Ядете от всичко по малко. Нямате навика да ядете тонове сладкиши или да се ограничавате само до зърнени храни без захар и сол. Балансираната диета е много добра.

 

Уморявате ли се при ходене?

Не е нужно да бягате по 20 километра на ден, за да се считате за здрави. Специалистите отбелязват, че човек може да се счита за здрав, ако изкачи стълбите до втория етаж и не се задъха. Ако човек не може да ходи нормално и едновременно с това изпитва дискомфорт и умора, това вече е тревожна камбана.

 

Изпитвате всяка емоция

Много е добре, ако човек от време на време изпуска нервите си или е тъжен за миналото. Няма нищо лошо в това да бъдете раздразнени и обезсърчени. Най-важното е, че тези незначителни емоции не са постоянни. Не е много добре и когато човек само се забавлява и нищо не го изкарва от равновесие. Психичното здраве е от всичко по малко.

 

Не спите до късно

Например,  не спите до един следобед без будилник. Човек се счита за здрав, ако става с максимум 3 часа закъснение сутрин в почивен ден. Повече вече е отклонение от нормата и се счита за лош знак.

 

Имате ли енергия за хобитата си?

Когато човек живее в режим „работа-сън“, това има много негативно влияние върху здравето – както физическо, така и психологическо. Ако намирате време за почивка и забавление, приятни дейности, тогава можете да се считате за здрави.

 

Не заспивате веднага

Моменталното заспиване се случва само след тежка умора. Ако водите здравословен начин на живот ще заспивате поне 10-15 минути след като си легнете.

 

761

Similar Posts