Любов и връзки

6 ситуации, в които е важно да напомните на партньора си колко много го обичате

да напомните на партньора си колко много го обичате

Научете се да слушате и чувате, гледайте и виждайте …

Едно от най-големите предимства на брака е, че винаги имате на кого да разчитате в трудни моменти. Заедно вие сте един отбор, гребете в една и съща лодка.

Същото е и с отношенията, които тепърва започват. Мисълта, че някой мисли за нас, грижи се и се тревожи за нас, ни помага да издържим и да не се „счупим“, когато трудностите и неуспехите ни налегнат.

Ето защо е толкова важно да бъдете внимателни и наблюдателни към половинката си: научете се да слушате и чувате, да гледате и да виждате.

Така ще може да забележите навреме, че му е трудно, че му коства усилия да се справя. Важно е да бъдете проактивни, да предлагате подкрепа и да не чакате партньорът ви да дойде при вас и да ви разкаже всичко. Възможно е той да не иска да ви безпокои или да мълчи по някаква друга причина. Така че, наистина всичко е във вашите ръце.

6 ситуации, в които любимият се нуждае от повече любов от обикновено

Когато е попаднал в трудна ситуация на работа

Дори партньорът ви да се опитва да не го показва, работата често отнема сън му. Причините могат да бъдат много: няма време за проекта, не може да сключи договор с клиенти, предстои неприятен разговор за заплатата с шефа и т.н.

Няма нищо по-лошо от това да го оставите сам с притесненията и страховете си. Искате ли да помогнете?

Тогава не просто го питайте: „Добре ли си?“

Единственото нещо, което в този случай ще чуете в отговор, е само: „Да“. И това ще е абсолютно нищо.

Защото партньорът ви се страхува, че отговорът му „Не“ ще ви разстрои, затова предпочита да мълчи.

Ето защо правилният въпрос в този случай е: „Как мина срещата / презентацията? Как приключи разговорът за повишаване на заплатите? “ Това отваря вратата за дискусия, по време на която можете да предложите подкрепа. Кажете на партньора си, че вярвате в него, кажете му, че сте горди с него и го подкрепяте, като не забравяте да му напомните и за някои негови минали постижения.

Друг начин да помогнете е да предложите да играете роля. Например вие сте шеф / клиент / всеки друг, който е необходимо, а вашият партньор изразява неговите предложения и аргументи.

Не го критикувайте, не го прекъсвайте. Просто слушайте внимателно, докато той поиска коментар. Това със сигурност ще подейства много облекчаващо на психиката му, категорични са психолозите.

Когато е имал лош ден

Шефът му се е развикал, колега го е ядосал, имал е някакво друго недоразумение… Това би извадило от контрол всеки.

Хората трудно контролират чувствата си. Те се разстройват лесно, дори ако демонстрират, че не са.

Ако вашият партньор е в лошо настроение и депресиран, тогава колкото и незначителна (според вас) да е причината, той се нуждае от вашата подкрепа.

Не е нужно да правите нещо специално за това: просто го прегърнете, леко се облегнете на рамото му или купете хубаво вино и предложете да изпиете по чаша, докато гледате гушнати любимото си предаване.

Попитайте го дали иска да говори за случилото се. Може да започне да говори, а може и да откаже. Не настоявайте. Основното е поддръжката, а не дали ще разберете подробно какво всъщност се е случило.

В крайна сметка настроението му ще се подобри и това е основното.

Когато трябва да вземе важно решение

Предложете да обсъдите плюсовете и минусите на всеки избор. Не се вълнувайте и не се опитвайте да наложите визията си. В крайна сметка – това е негов избор, за който той ще отговаря. Изразете мнението си, ако това е нещо, което ви засяга пряко, но не очаквайте той непременно да следва съветите ви. Още по -глупаво е да изразявате разочарованието си, ако решението му противоречи на вашия избор.

Когато има проблеми с роднините си

Не избираме роднини и семейства, затова винаги приемайте сериозно проблемите на партньора си, свързани с роднините. С реплики от рода на: „Забрави и не мисли за тях!“, не му оказвате помощ. Дори и да не обичате или не познавате въпросния роднина, пак попитайте дали няма как да помогнете с нещо.

Най -вероятно партньорът ще откаже, но това ще помогне да се почувства, че той е обичан и подкрепян, а не възприеман единствено като източник на допълнителни проблеми. Достатъчно е просто да подържите ръката му, когато той седи до леглото на тежко болен роднина или се оплаква от досадния си брат или сестра.

Когато ви е ядосан

Изглежда контраинтуитивно, но когато вие и вашата половинка току-що сте се скарали, тя се нуждае особено от вас. Начинът, по който се справяте с разногласията, определя като цяло как ще се развият отношенията ви. Можете да бъдете ядосани и обидени, но в същото му време дайте да се разбере, че сте един отбор, независимо от всичко.

Покажете уважение. Не наричайте с обидни епитети партньора си. Не отказвайте да обсъждате проблема, дори ако болезнено искате да извикате и да си тръгнете, затръшвайки вратата от външната страна.

Ако не можете да се справите с емоциите си, кажете му, че този разговор е важен за вас, но връзката ви също е важна и сега сте твърде ядосани, за да говорите. Предложете да обсъдите всичко, когато страстите отшумят.

Когато има финансови проблеми

Финансовите проблеми винаги са неприятни, но е двойно по-трудно да бъдат признати. Партньорът може да се срамува да говори за това или дори да изпадне в пълно объркване, защото не знае какво да прави и как да излезе от задънената улица. Когато се досетите, че той има сериозни проблеми, е по-добре да изчакате, докато започне да говори за това.

Ако не го направи, не настоявайте, дори ако финансите ви са здраво обвързани. Опитайте се деликатно, но упорито, да разберете какво се е случило. В крайна сметка това е и вашият проблем, така че имате пълното право да знаете какво се е случило.

2466

Similar Posts