Лайфстайл Любопитно

6 стайни растения, които да НЕ ОТГЛЕЖДАТЕ, ако имате малко дете или домашен любимец в къщата

Стайни растения опасни за малки деца и домашни любимци

Цветята са неизменна част от интериора на много домове. Но, ако в семейството има малко дете, изборът на стайни растения трябва да се извършва с повишено внимание. Някои от тях могат да бъдат опасни за деца и домашни любимци, представляващи заплаха за тяхното здраве. Ето 6 стайни растения, които трябва да се избягват, за да се осигури безопасна и здравословна среда за децата.

 

Спатифилум

Стайни растения опасни за здравето-Спатифилум

Това ефектно цвете, известно още като „женско щастие“ или „цвете на любовта“, може да бъде опасно за деца и домашни любимци. Листата му съдържат кристали калциев оксалат, органично съединение, което може да се натрупва в тялото и да доведе до образуването на камъни в бъбреците. Ето защо, като имате малко дете, трябва да се въздържате от отглеждане на спатифилум в къщата.

Сингониум

Стайни растения опасни за здравето- Сингониум

Сингониумът с прекрасните си сърцевидни листа също не е безопасен избор, ако в семейството има деца. Съдържа калциев оксалат, който може да причини сериозни проблеми при случайно поглъщане. Избягвайте това растение, за да предотвратите възможни проблеми.

 

Сансевира

Стайни растения опасни за здравето- Сансевира

Сансевира се смята за цвете, което носи късмет. Въпреки това, сокът му съдържа сапонини, които могат да причинят гадене и повръщане при поглъщане. За да се гарантира безопасността на малко дете, най-добре е да избягвате това растение.

 

Алое

Стайни растения опасни за здравето- Алое

Алоето е полезно растение с лечебни свойства, но сокът му може да причини диария и дехидратация при малки деца и домашни любимци. Поради това е по-добре временно да премахнете алоето от интериора, докато детето порасне.

 

Олеандър

Стайни растения опасни за здравето- Олеандър

Олеандърът, макар и много красив, е изключително отровно растение. Листата и цветовете му могат да причинят сериозно отравяне дори при възрастни. С малко дете в къщата е по-добре да не поемате рискове и да изключите олеандъра от списъка на стайните растения.

 

Каладиум

Стайни растения опасни за здравето- Каладиум

Каладиумът, известен като „ангелски крила“ заради цветните си листа, също е опасно растение. Всички негови части съдържат токсични вещества, които могат да причинят дразнене, подуване и дори задушаване при случаен контакт или консумация.

776

Similar Posts