Любов и връзки

7 неща, които мъжете правят, когато губят интерес към връзката

как мъжете губят интерес към връзката

Най-тъжното е, че забелязваме повечето от тези признаци, когато е твърде късно да променим нещо …

Разбира се, не е вярно, че най-малкият признак на загуба на интерес със сигурност означава край на връзката. Винаги можете да обсъдите проблема заедно и да стигнете до разумен компромис, но понякога човек се пита дали изобщо си заслужава.

В крайна сметка, ако се е случило така, че партньорът е загубил интерес към вас, едва ли ще можете да го „влюбите“ насила.

Във всеки случай, без желанието му да работи върху връзката и да поправи нещо – със сигурност няма как да имате щастливо бъдеще. Затова е изключително важно да решите точно  какво искате – дали да опитате да върнете любовта и да останете заедно или да се сбогувате завинаги.

И така, кои са тези неща, които мъжете правят, когато загубят интерес към партньора си?  

Той вече не ви смята за свой приоритет

Ако мъжът започне да се отнася към вас като към „алтернатива“, с други думи – като към един от добрите варианти, който му отърва в момента – това е сигнал, който трябва да ви стресне. Партньорът започва да губи интерес към връзката като цяло и по-специално към вас.

Признаването на това пред себе си е болезнено и често малко унизително, но в това, което се случва, няма нищо катастрофално.

Това е животът и подобни неща се случват на всеки.

Може да има много причини или да няма нито една. Вашата задача не е да се опитате да „поправите“ нещо в себе си или да се преструвате, че нищо не се случва, а просто да кажете истината: „Да, това е началото на края.

И да го изтърпявате, надявайки се, че всичко „ще се разреши от само себе си“ е наивно.

Заслужавате да бъдете обичани толкова, колкото сте били. И със сигурност не заслужавате партньорът ви да помни вашето съществуване само когато му е скучно.

Той не проявява страст и нежност, беше преди

Ако вашият партньор започне да се отдалечава, избягва интимността и категорично отказва да обясни причината, тогава можете да сте сигурни – определено има нещо. Най-вероятно той просто още не е разбрал напълно себе си или се страхува да ви признае, но „е замислил бягство“.

Трябва да внимавате с този тревожен сигнал: понякога мъжете се държат по този начин, когато имат проблеми по време на работа, а също и с финансите. Затова е важно да не бързате, но най-добре – да говорите открито за всичко. Ако най-лошите ви страхове се потвърдят, не го задържайте.

Постоянно ви зарязва и прекарва време с други

Ако мъжът постоянно отменя срещи, не полага усилия да се види с вас, така или иначе не си заслужава времето.

Може би преди няколко седмици не е било така – прекарвали сте си много добре заедно и е било прекрасно и незабравимо, но … Това не означава нищо, защото в настоящия момент изобщо няма значение.

Той вече не се интересува от връзката ви – очевидно е. Повярвайте, ако партньорът иска да ви види, нищо няма да го спре. Но ако той ви избягва, това е знак, че интересът му явно е изчезнал.

Разбира се, всеки има стресиращи дни и проблеми, но ако мъжът намира време за приятелите си, а вие си седите вкъщи и чакате обаждането му, това вече е проблем.

Избухва без видима причина

Когато мъжете започнат да губят интерес към партньора си, те често … нападат. Нахвърлят се върху тях без причина. Те обвиняват, критикуват, реагират остро.

Всичко това има просто обяснение: партньорът търси оправдание, за да прекрати връзката и да си тръгне. Това обаче не му е достатъчно и иска да ви внуши, че вината е ваша.

Така че сега неговата задача е да провокира и „изтръгне“ причината за раздялата. Изглежда напълно безсмислено, но се случва много често. Какво можете да направите – знаем, че мъжете са от Марс!

Той не отговаря на вашите обаждания и съобщения дълго време или изобщо не отговаря

Ако преди мъж ви се е обаждал и ви е писал почти три пъти на ден, сега ситуацията се променя: той не отговаря на съобщения, не връща обаждания. В този случай е ясно – нещо не е наред във връзката.

Този, на когото сте скъпи, иска да чуе гласа ви и не пести време да пусне съобщение, независимо колко е зает. Разбира се, всички ние се нуждаем от свобода, а понякога – и си почиваме един от друг, но не и до такава степен.

Започва да ви търси недостатъци

Когато партньорът загуби интерес към една връзка, той се отваря от съвсем грозна страна. Факт е, че всичко в теб го дразни, дори онези сладки неща, които напоследък са го зарадвали. Нищо чудно: мъжът ви, съзнателно или подсъзнателно, търси причина да избяга окончателно.

Например, той умишлено измисля нещо за вас и е „обиден“, въпреки че не сте направили нищо подобно. Безполезно е да се оправдавате или да защитавате. Неговата цел е да ви разгневи и да получи така очакваната свобода.

Вече не прави съвместни планове

Ако вашият партньор вече не планира съвместни вечери, пътувания с вас, не мечтае и не прави никакви планове, вие просто не се вписвате в неговото бъдеще. Не го оправдавайте и не му търсете извинения. Всичко е точно такова, каквото е в действителност.

Когато една връзка се поддържа единствено заради това, че правите всичко възможно партньорът ви да е там, най-накрая трябва да си признаете истината и да спрете да го правите. Ако наистина искаше да те види, щеше да се обади и да покани. Той не е зает и не е твърде срамежлив – просто не иска.

Връзките са двупосочен път

Ако някой от участниците бъде елиминиран, за съжаление, играта е приключила.

Ако мъжът вече не ви разказва как е преминал денят, какво го е накарало да се смее или, обратно, разстроило и ядосано, то това е червен флаг.

Продължавате да споделяте какво се е случило през деня, питате за съвет, молите за подкрепа и какво получавате в замяна? Той имитира празно „внимание“, докато е вперил поглед в телефона си, нали?

Нормално ли ви се струва това?

Не трябва да бъде. Вие заслужавате най-доброто и определено ще намерите човек, който да ви обича искрено. Този го оставете да си иде. И го забравете.

Какъв е смисълът да плачем и да се тревожим за тези, които не се интересуват вече от нас?

25781

Similar Posts