Красота Стайлинг

7 трика за перфектни вежди

Перфектни вежди

Веждите са ключът към моменталните промени във външния вид. Те идеално рамкират лицето, придават му изразителност и стил. И както се оказва, грижата за тях е много по-лесна, отколкото си мислите. Ето 7 трика, които ще преобразят представата ви за грижата за веждите.

Как да направите веждите си да изглеждат перфектно всеки ден?

 

Срешете косъмчетата

Ежедневното миене на веждите не само помага за оформянето им, но и стимулира растежа на космите. Почистването им с четка преди нанасяне на грим ще ви помогне да идентифицирате зоните, които се нуждаят от повече внимание.

 

Избягвайте овлажнители

Овлажнителите забавят растежа на космите на веждите. Преди да нанесете грим, отстранете останалия овлажнител от веждите, за да избегнете размазване.

 

Не се страхувайте от боядисването

Оцветяването на вежди е просто и дългосрочно решение. Това придава на веждите плътност и дефиниция, а също и улеснява оформянето им.

 

Нанасяйте грима на няколко слоя

Комбинирайте различни продукти за вежди – гелове, моливи, пудри и фиксатори, за да създадете естествен вид и да запазите формата им.

 

Обърнете внимание на формата на молива

Формата на молива определя резултата. Фините върхове са подходящи за естествени щрихи, докато диамантените или триъгълните върхове са подходящи за попълване на вежди.

 

Използвайте хайлайтър

Хайлайтърът под веждата придава обем и блясък. Матов хайлайтър в светъл нюанс ще добави естествени отблясъци.

 

Следете храненето си

Здравословното хранене е ключът към здравите вежди. Съдържащите се в продуктите протеин, биотин и кератин подпомагат растежа на космите и укрепват тяхната структура.

109

Similar Posts