Във форма Здраве Тренировки

92-годишна жена разкри своите тайни за здраве, красота и щастие 

92-годишна жена разкри своите тайни за здраве

Курсовете по йога промениха всичко за тази жена. Тя е посветила целия си живот на кариерата и едва на 80 години решава да промени себе си. С течение на времето думата „проблем“ се превръща в мантра за нея, но тя решава да се изправи лице в лице с проблемите и да промени себе си. 

Правенето на йога, изучаването на танго, летенето на трапец или скачането на въже – нито едно от тези неща не е включено в плановете й, но всички те й се случват. И това е най-полезното от всичко, което тя е направила по време на съществуването си на тази планета.

„Получих вдъхновение да пиша лирична поезия, музика и интернет блогове. Тангото ме накара да импровизирам в танците. И въпреки че дори не подозирах, че ще започна да се занимавам с йога, един ден приятелят ми ме завлече на един от тези класове в Холивуд. Първата ми реакция беше отрицателна. Въпреки това, след кратък диалог с учителя и пет минути размисъл, тялото ми вече беше в позата на Кучето, сякаш ми казваше: „Чакай малко това определено ще ти хареса …“ казва още тя.

92-годишна жена разкри своите тайни за здраве

Тялото й започва да отговаря на възложените задачи без труд и болка. Именно този клас се превръща в началото на един невероятен път, който продължава и до днес за нея и който я очаква в бъдеще.

 

„Правя йога, за да живея и живея, за да правя йога. Знам, че бъдещият ми живот зависи от постиженията ми в йогата. Предпочитам да правя йога всеки ден в продължение на 45 минути. Тя смазва всеки мой мускул, укрепва тялото и ума ми, позволява на душата ми да диша. Разбира се, има и други начини да приведете тялото си в ред, но съм сигурна, че йога е най-обширният от тях.“ Казва още тя.

92-годишна жена разкри своите тайни за здраве

Ако ходите на фитнес, го правите за себе си, за тялото и ума си. Дори и да сте уморени, кажете си: „Правя това за себе си и за най добрия си приятел“.

 

„Тялото ви наистина е най-добрият ви приятел и партньор в живота. Запомнете това! Никога не казвайте: „Нямам време“. Това не е вярно. Липсата на време е лошо оправдание, което ви пречи да се чувствате по-добре и да живеете по-дълго. И аз съм жив пример за това.“ Споделя тя.

Скачането на въже сутрин поддържа тялото й в добра форма и тя не пропуска упражнението никога. В действителност всичко за нея е много просто и е започнало само от едноминутно скачане, след това увеличава плавно до две, три и т.н минути. Като в крайна сметка това поддържа тялото й силно.

92-годишна жена разкри своите тайни за здраве

„Не слушайте онези, които казват, че въжето може да ви навреди. Правя това вече 2 години и не съм изпитвал никаква болка. На първо място, помислете колко е полезно за сърдечно -съдовата система, като добавите повече кислород към сърцето и белите дробове. Не се страхувайте от нищо, просто опитайте. Гарантирам, че ще живеете по-дълъг и здравословен живот.“

 

„За мен йога, танго и скачане на въже са фантастично трио! Това не е просто нещо, което промени живота ми, а невероятен начин да подобря пътя си, по който вървя вече 92 години.“

 

С раждането получаваме уникален инструмент – нашето тяло. И той е единственият, който ще бъде с вас през целия ви живот, така че го обичайте, уважавайте и следвайте. Чуйте го, то има глас и иска да бъде чуто. Проучете внимателно всички негови възможности. Обичайте себе си и това, което правите.

И в същото време не забравяйте да се забавлявате.

 

354

Similar Posts