Любов и връзки

Ако често си казваш ТЕЗИ НЕЩА, по-добре ГО НАПУСНИ – любовта си е отишла

Когато любовта си е отишла

Ако използвате тези извинения, тогава е време да напуснете този, когото сте спрели да обичате.

Всички искаме чувствата да са вечни, но, уви, това не винаги е така…

Както всичко на земята, любовта има начало и край. Опитът да настигнете заминаващ влак е не само енергоемък, но и безполезен. Когато казвате, че сте „просто уморени“, че „все пак трябва да помислите отново“ – любов ли е това наистина?

Ако съжалявате за връзката, може би трябва да помислите дали не е по-добре да се разделите с този, когото сте спрели да обичате.

 

Защо жените не се отказват от токсичните връзки навреме

Жените сме невероятни същества… Еволюцията ни е направила чувствени, привързани, състрадателни… И всичко това има биологичен смисъл и цел. Същите тези характеристики обаче често ни пречат да се откажем от връзки, които са надживели своята полезност. Упорито се впускаме в самохипноза, четем „мантри“, внушаваме си „всичко е наред, просто не съм в настроение“ и много други, за да се убедим за жизнеспособността на връзката, която е била толкова щастлива преди няколко години.

 

Междувременно, веднага щом започнат да се прокрадват първите съмнения относно собственото ни щастие, започва обратното броене. Вътре в нас набъбва емоционална празнота и никакви усилия от страна на мъжа не могат да я запълнят.

 

Постепенно всичко, което преди е изглеждало прекрасно в него, става омразно, отблъскващо. Повечето жени успяват да заглушат тази неприятна мисъл в себе си в продължение на много години. Някои дори се съгласяват да живеят целия си живот с необичан мъж и да станат майка на децата му единствено в името на миналите чувства към него.

 

Но тогава трябва ясно да осъзнавате, че подписвате собствената си присъда: „Съгласна съм да търпя, а не да бъда щастлива“.

Да, може би сте привързани към този мъж и това е нормално за всяка здрава психика. Но означава ли това, че това чувство е достатъчно, за да живеете един до друг цял живот?

 

 

Просто съм уморена

Ако след работния ден почувствате, че не сте готови за интимна връзка с мъжа, това означава, че той не ви дава енергия, а ви я отнема.

Това се случва само в един случай – когато любовта е преминала. Това е оправданието на почти всички жени, които се страхуват да признаят, че вече не обичат… Няма такава умора, която да ви отблъсне от любимия, защото, докато го прегръщате, се отделят хормони на щастието и усещате как умората си отива.

 

Цяла зима / пролет /лято / есен

Най-лесният начин е да припишем всичко на сезонната депресия, убеждавайки себе си и мъжа до нас, че отвратителното ни настроение е резултат от реакция на дъжд, студ или топлина. Влюбената жена не изпада в депресия и вижда специфичния чар на всеки сезон, ако любимият й я прегърне!

 

Любовта не е вечна, но това не е причина да си тръгнеш

Ако имате предвид еуфорията, която ви кара да „губите ума и дума“, тогава да, такава любов минава. Човешката психика просто не може да издържи такова натоварване, ако то се случва всеки ден. Но, заедно с любовта, доверието, откритостта, искрената топлина не трябва да си отиват. Ако всичко това го няма, тогава как да наречем това любов?

 

Ние сме партньори

Хубаво е, когато отношенията с любимия човек са толкова близки, че той е и най-добрият ни приятел. Но ако той е повече приятел или партньор, отколкото любовник, струва ли си да оставате с него цял живот?

 

Трудните моменти се случват на всеки

Всеки има трудни периоди, двойките понякога се карат и дори се разделят за известно време. Но през цялото това време те не спират да мислят един за друг и да се стремят към примирие. Основната идея, която трябва да оправдае наличието на връзката, е, че сте наистина щастливи и не се съмнявате в това.

 

Вече не съм толкова млада, че да започвам отначало

Общоприетите норми са това, което наистина съсипва живота ни. Ние сме отговорни за действията си пред обществото, което по същество не го е грижа за нас. Кой ви каза, че трябва да вземете решение за избора на баща на децата си преди определена възраст? Тази мисъл ви тласка да се съгласите с половинчати мерки, да се ожените не по любов, а само за да сте „навреме“. Но за да стигнеш навреме къде? Към това да си  нещастна цял живот ли?!

 

Той е добър и ме обича

Каквито и „разумни“ аргументи да си давате, именно необходимостта да правите това вече показва, че няма любов. Ако една жена обича, тогава тя няма да се убеждава сама в необходимостта да дърпа ремъка на една връзка. А и тези вярвания са по-скоро като самоизтезание. Ами какво като те обича? Защо е нужно да се жертвате? И дори ако един мъж е обещаващ, има много предимства, рано или късно всичко това ще престане да ви харесва, ако просто не искате да сте с него.

 

Преди се чувствахме толкова добре…

Да, някога сте усещали пеперуди в стомаха си и сте били щастливи да отделите всяка свободна минута един на друг, но кой казва, че ще трябва да плащате за това вечно? Благодарете на миналото си и го освободете. Ще бъде много по-честно и към самия мъж, ако вече не изпитвате чувства към него.

 

1631

Similar Posts