Любов и връзки

Ако той искаше да бъде част от живота ви, нямаше да се налага да го молите да остане

ако той искаше да бъде част от живота ви

Понякога истината боли и по-скоро сме склонни да тънем в заблуди, отколкото да признаем фактите. Понякога са необходими усилия, за да осъзнаете, че не можете да избягате от реалността, колкото и да се стараете. Това е един от онези моменти, когато просто искате да се скриете от целия свят и да се преструвате, че това не ви се случва.  Защото той вече не иска да бъде част от живота ви.

Казването на тези думи на себе си и истинското им осъзнаване изисква честност и смелост. Но когато направите това, ще завършите една глава от живота си и ще започнете друга – тази, в която сърцето ви е излекувано.

Излекувано болката от неуспешна връзка и от всички емоции, които някога сте изпитвали към някой, който никога повече няма да бъде вашата съдба. Трудно е да се признае, но докато не го направите, не можете да продължите напред.

Можете да изберете да го задържите в живота си, въпреки че той не е добре за вас. Но преди да вземете окончателното решение, знайте едно: ако той изобщо искаше да бъде с вас, нямаше да се налага да го молите да остане.

Не би трябвало да ходите при него посред нощ, защото не знаете дали всичко е наред с него, след като не ви се обаждал от три дни.

Не би трябвало да го молите да говори и да поправи отношенията ви.

Ако той те искаше в живота си, щеше да знае какво да прави. Не би трябвало да му обяснявате, че трябва да обсъдите проблемите си – той сам би започнал разговора.

Ако той искаше да бъде част от живота ви, нямаше да се тревожите за чувствата му към вас. Не би скрил емоциите и чувствата си.

Не бихте прекарвали безсънни нощи в размисли дали излиза с друг или не, дали е спрял да ви обича. Ако бяхте сигурни, че това е вашият човек, дори нямаше да мислите за това.

Ако той искаше да бъде с вас, нямаше да се налага да го молите да остане. Не би трябвало да мислите как да го убедите.

Ако ви обичаше, той щеше да знае какво да прави и никога нямаше да се откаже.

Истинската любов няма оправдания като „Трябва да мисля“ или „Още не съм готов“. Истинската любов няма съмнения. Или иска да бъде с вас, или не.

Да, ще бъде трудно. Ще трябва да се научите да живеете без него. Но стъпка по стъпка ще научите.

Но трябва да вземете окончателното решение. Или оставате с него, или си тръгвате.

И за ваше добро, не му позволявайте да влиза в живота ви отново, когато пожелае, и пак да си тръгва, когато стане твърде трудно.

Сложете край на това. Не му позволявайте да игнорира чувствата ви и да мисли само за себе си. След като го преодолеете, ще осъзнаете колко прекрасен може да бъде животът, когато се отървете от онези, които не ви носят щастие.

Не забравяйте: Ако той искаше да бъде част от живота ви, нямаше да искате да го помолите да остане.

По материали от чуждия печат

Превод и редакция: Лора Костова

3754

Similar Posts