Цветен рай

Азалия бонсай: Прекрасни форми и багри, които радват погледа и вълнуват сетивата

Казват, че само 10 процента от уменията, необходими за създаването и отглеждането на бонсай, са градинарски – останалите 90 клонят към изкуството. Няма как да не се съгласим с това, поглеждайки към тези прекрасни форми и багри на бонсаи азалия.

Азалия бонсай – изключително впечатляваща

 

Вечнозелената азалия идва от Азия и в естествената си среда храстовидното растение достига внушителните 250 см височина. /Разбира се, в домашни условия размерите й са доста по-малки./ Багрите на азалията са невероятни, те варират в широки граници и удивляват всеки, който ги зърне. Бяло, жълто, цикламено, червено, розово… Това са само част цветовете, с които тази красавица радва погледа и вълнува сетивата.

 

Азалията бонсай е изключително впечатляваща. Растението е много подходящо, ако искате да си направите малка горичка у дома. Можете да изберете няколко контрастни цвята, които не само ще разнообразят декора на дома ви, но и ще ви донесат много приятни емоции. Поканете гората у дома и веднага ще усетите как това се отразява на психиката ви и вие вече сте по-спокойни, по-уравновесени, по-позитивни.

 

Азалията се отглежда лесно – необходимо е да й осигурите светло и прохладно място, където да бъде защитена от преките слънчеви лъчи. Идеалната температура за нея е около 17 градуса, а идеалното изложение – западно или източно. Поливайте умерено, като често-често оросявате листата й с помощта на пулверизатор /но не и когато растението е в период на цъфтеж/. Ако още се питате дали си заслужава да оглеждате азалия у дома, ние сме сигурни, че снимките по-долу ще ви помогнат да намерите отговора.


1792

Similar Posts