Във форма Здраве Красота Стайлинг

Бръчките и захарта са свързани: Как консумацията на захар ни състарява

консумацията на захар ни състарява

Всеки знае, че прекомерната консумация на захар ще се отрази неблагоприятно на здравето. Захарта може да допринесе за кариес, подуване на корема, сърдечни заболявания и диабет. Захарта също влияе върху състоянието на кожата чрез процеса на гликиране.

Какво е гликация

Гликацията се отнася до процеса на прикрепване на захарта към влакната и протеините в тялото. Всичко това води до образуване на гликация. При нормални нива на кръвната захар този процес е нормален, но при редовна употреба на захар ще настъпи ускорено образуване на продукти на гликиране.

Продуктите на гликиране водят до отслабване на колагена и еластина, което от своя страна причинява признаци на стареене, включително появата на бръчки. Кожата става по-тънка и обезцветена.

Колко захар можете да ядете на ден

Никой не може да даде точен отговор на въпроса колко захар може да яде човек, но колкото по-малко, толкова по-добре. Необходимо е да се избягват храни с висок гликемичен индекс, защото те са тези, които бързо повишават нивата на кръвната захар. Вместо такива храни, трябва да ядете само захари от естествени източници като плодове и зеленчуци.

Всеки трябва да знае, че след като процесът на гликиране започне в тялото, вече няма да е възможно да го спре. Ето защо този процес е по -лесно да се предотврати. Първото нещо, което трябва да направите е да ядете храни с ниско съдържание на захар.

Кардиолозите заявяват, че жените трябва да ядат не повече от 100 калории на ден, което е около 6 чаени лъжички захар. На мъжете е позволено да ядат около 9 чаени лъжички захар на ден. В този случай говорим за липса на добавена захар. Плодовете, зеленчуците, млечните продукти и зърнените храни съдържат естествени захари, които не се отчитат в ежедневната консумация.

Как да се отървете от гликацията

Най -добрият начин да се отървете от гликирането е да увеличите антиоксидантите си. Те могат да бъдат получени както локално, така и орално. В ежедневната си грижа за кожата ще трябва да добавяте продукти, които съдържат всички необходими витамини.

Също така е важно да използвате слънцезащитни продукти всеки ден. Не трябва да съдържа аромати. В същото време е важно те да могат да осигурят пълна защита от слънцето. Що се отнася до антиоксидантите, те могат да бъдат получени от зеленчуци и плодове.

34

Similar Posts