Красота Стайлинг

Грижа за кожата зимата: Как да поддържаме красиво лице, устни и ръце през студения сезон?

Грижа за кожата зимата

С настъпването на студеното време много от нас се сблъскват с проблеми, засягащи кожата ни. Сухота, лющене, дразнене – само малък списък от предизвикателства, които възникват през студения сезон. Как правилно да се грижите за кожата си през зимата, за да я поддържате здрава и красива?

Грижа за кожата през студения сезон

Специалистите са идентифицирали четири ключови етапа на грижа за кожата през студения сезон.

Почистването, тонизирането, овлажняването и подхранването се превръщат в основни стъпки, за да гарантирате, че кожата ви изглежда безупречно. Почистване с мляко или специализирана пяна, внимателно използване на ексфолианти (само веднъж седмично) – това са златните правила за грижа през студения период.

Когато избирате продукти …

Когато избирате козметика, е важно да обърнете внимание на техния състав. Тези, съдържащи алкохол, могат да изсушат кожата, правейки я по-чувствителна. След тонизиране експертите съветват да използвате овлажнител с колаген, хиалуронова киселина, пептиди, витамини и минерали. Редовната употреба на маски и серуми ще е отлично допълнение към вашата грижа.

Грижа за устните през зимата

Грижа за устните през зимата – възстановяване и хидратация

Устните, които страдат в студа, заслужават специално внимание. Балсамите с витамин Е се превръщат в истинско спасение. За още по-добра хидратация използвайте зехтин, кокосово или арганово масло. Нанасянето на козметично масло през нощта и нежният скраб веднъж седмично ще ви помогнат да запазите устните си меки и красиви през студените дни.

Грижа за ръцете през зимата

Грижа за кожата на ръцете през студения сезон

Сред всички части на тялото ръцете ни са в челните редици на борбата със студеното време. Постоянно изложена на околната среда, кожата на ръцете изисква специално внимание. Пренебрегването на този факт може да доведе до неприятни последици: напукване, зачервяване и дразнене. Грижата за кожата на ръцете е не по-малко необходима от грижата за кожата на лицето.

 

Кои са ключовите етапи и тайните, които помагат да поддържате здравето и красотата на ръцете си през зимата?

Грижа за ръцете през студеното време

Ръкавици – задължително

В студа ръцете стават червени и замръзват. Не помага дори да ги скриете в джобовете си. Това не спасява кожата и тя остарява по-бързо от такъв стрес. А както знаете, именно по кожата на ръцете се определя възрастта на жената.
От студа кожата губи влага, изсъхва и се лющи. Ето защо през зимата е строго забранено да се ходи без ръкавици или ръкавици. Разбира се, това е само ако искате да изглеждате млади и красиви!

 

Подхранване

20 минути преди да излезете навън, намажете ръцете си с подхранващ крем или студен парафин. Това предпазва кожата от излагането на студен въздух.

 

Без овлажнители през зимата

Не използвайте овлажнители през зимата. С тях кожата ви ще загуби по-бързо влагата в студа и ще започне да се бели.

103

Similar Posts