Любопитно

Хората със сини очи били най-талантливи

хората със сини очи

Синеоките хора – с най-висок интелектуален капацитет

Ето един любопитен факт за хората със сини очи. Според последните изследвания на американски учени от университета в Луисвил ( САЩ, Кентъки ), достатъчно е да погледнем някого в очите, за да преценим дали е талантлив. Те провели уникален експеримент, за да определят способностите на човек, в зависимост от цвета на очите му.

Проучването, в което участвали няколко хиляди човека /жени и мъже/, установило нещо много интересно – сиеоките хора са най-талантливи. Според резултатите, хората със сини очи притежават най-висок интелектуален капацитет – учат по-лесно, по-съобразителни са и дори в любовните отношения се справят много по-добре от останалите.

 

Хората със сини очи - Лили Шилева- модел

Моделът Лили Шилева, която има сини очи и наистина е много талантлива

Фотограф: Клаудио Лентини

Синеоките хора имат предразположение към спортовете, по-специално към хокей и голф и шансовете да постигнат успех там са много големи. Друга силна страна на синеоките – отлично развито стратегическо мислене и афинитет към активния начин на живот. Учените открили, че са романтични мечтатели, но в същото време си остават здраво стъпили на земята и не губят представа за реалния живот.

Изследователите признават, че не могат да намерят достатъчно добро обяснение за резултатите от своя експеримент. Според тях, това е феномен.

470

Similar Posts