Любопитно

Истории за успеха: Бебе, открито в кофа за боклук, преобръща напълно Съдбата си

бебе в кофа за боклук - историята на Фреди Фигърс

Историята на Фреди може да послужи за вдъхновение на всички, които имат воля да устоят на трудностите на Съдбата.

Майка му го захвърлила в контейнер за боклук на улица във Флорида, когато е бил само на няколко дни. Плачел е толкова силно, че привлякъл вниманието на случаен минувач, който го открил затрупан сред боклуците. Малкият Фреди веднага бил откаран в болницата и 13 дни по-късно осиновен.

Така Фреди се озовал в семейството на Нейтън и Бети Мей Фигърс от град Куинси. Нейтън бил майстор, а Бети Мей работела във ферма. През 1989 г., когато се родил Фреди, те вече били над 50.

За момчето родителите му били герои и модели за подражание.

„Виждал съм баща си винаги да подава ръка на хора, да спира встрани от пътя, да помага на непознати, да храни бездомните“, спомня си той. „Той беше невероятен човек и аз искам да бъда като него.“

Когато пораснал, Фреди решил да потърси  биологичната си майка. За голямо негово съжаление тя се оказала наркоманка и той никога повече не я потърсил повторно.

В училище Фреди бил заклеймен като „боклук“, защото всички знаели неговата история.

„Децата ми се присмиваха и ме наричаха„ момчето от кофата за боклук “, казваха, че съм мръсен и никой няма нужда от мен. Спомням си, че когато веднъж слязох от училищния автобус, децата просто ме грабнаха и ме хвърлиха в кофата за боклук, за тях беше смешно “, спомня си с тъга Фреди.

Когато бил на 9 години, Нейтън Фигърс му купил стар компютър Macintosh от 1989 г. за  $ 25. Оставил го на кухненската маса, дал на сина си отвертка и му разрешил да прави каквото си иска.

Фреди сглобявал и разглобявал компютъра многократно. Също така,  добавил към него и някои части от старото радио на баща си. И, о, чудо! Старият Macintosh проработил!

Така Фреди открил своята истинска страст. Между другото, той споделя, че все още пази този стар Macintosh, напълно работещ.

На 13 -годишна възраст Фреди получава първата си работа.

Град Куинси наел тийнейджъра да ремонтира компютри. Така Фреди основава първата си компания, Figgers Computers, само на 15 -годишна възраст!

Той ремонтирал компютрите в хола на родителите си и създавал сървъри, на които клиентите можели да съхраняват своите данни. Точно по това време той започва да създава и мобилни приложения, както и софтуер за търговски компании.

Записва се и в  университета, но след няколко семестъра отпаднал.

„Не бих препоръчал тази опция на други“, казва Фигърс. – Но не съжалявам за избора си. На 17 вече имах 150 клиента, които се нуждаеха от сайтове и сървъри за съхранение на данни.“

На 19 години Фреди получава първия си патент. Той е изобретил устройство, което помага на лекарите дистанционно да наблюдават пациентите си и след това го продава на технологична компания в Канзас за 2,2 милиона долара.

Когато Фреди прехвърлил 20-те си години, баща му се разболял от болестта на Алцхаймер. Любящият син разработил GPS тракер с комуникационна функция и го поставил в маратонките на баща си. Така винаги е знаел къде е той. По-късно това устройство помогнало и на много хора с деменция.

На 22 години, Фреди разработил и интелигентен глюкомер, който незабавно споделя показанията на кръвната захар на диабетно болния човек с негов близък роднина, а също така добавя и данни към електронна медицинска карта, която лекарят може да разгледа и анализира.

До 25 -годишна възраст момчето, намерено като бебе в кофа за боклук, е разработило повече от 80 персонализирани програми и е получило пет патента.

Фреди никога не забравя откъде е тръгнал. Той основава благотворителна фондация, която предоставя стипендии на студенти и осигурява помощ при бедствия и бездомност.

„Стартирах фондацията с моята лична заплата. Спомням си откъде съм дошъл и съм сигурен, че човек може да купи целия свят, но да загуби душата си – а аз не искам това. Искам да променя света към по-добро. Доброто винаги се връща. И най-доброто отмъщение на Съдбата е успехът. „

5618

Similar Posts