Езотерика

Изчистване на кармата: Как да променим миналото и да подобрим бъдещето

Как да изчистим кармата

Дори и да не сме наясно как работи Вселената, това, което е сигурно, че тя е справедлива. Кармата го доказва, защото тя определя нашето настояще според това, което сме извършили в миналото. Както се казва „Господ бави, но не забравя“ – все още няма човек, който е успял да се измъкне от Висшата справедливост.

 

Можем ли да променим миналото?

Разбира се, няма как да върнем времето назад, все още никой не е измислил работеща машина на времето. Погледнато от физическа гледна точка, то дори не съществува. Това, което остава от него, са последствията от нашите действия, думи и решения. И именно те влияят на настоящето ни. Всички те съставляват нашата карма – своеобразен „багаж“, който влачим със себе си от мига на нашето раждане.

Всичко лошо, което ни се случва, е резултат от кармата. Както и всичко добро. Тук е съвсем на място поговорката „Каквото посееш – това ще пожънеш.“

Не можем да променим миналото, но можем да се постараем да оставим едно по-добро минало от този момент насетне. Правейки добри дела, ние привличаме късмет и щастие. Действайки по този начин, „добрите последствия“ няма да закъснеят.

Това е тайната за анулиране на лошата карма и смекчаване на кармичните възмездия.

 

Кармата – закон за причината и следствието

Всичко, което сме вършили в миналото, се отразява в настоящето. Така че, каквото било – било – можем да започнем изграждането на щастлив живот от този момент. За целта трябва да се разделим с лошите мисли и злите намерения. Именно това е първата стъпка, с която започва изчистването на лошата карма. Важно е да събудим у себе си човечността, добротата, милосърдието, съпричастността. Дори и най-злите хора ги притежават, защото те са ни дадени от раждането. Така че, ако са задрямали, разбудете ги!

Вселената не прави отстъпки

Нито едно лошо действие не остава ненаказано. Затова трябва да се разделим с огорчението и обидата завинаги. Има Съдник, който се грижи за равновесието и следи тези неща.

 

Как да изчистим кармата си и да си осигурим щастливо бъдеще?

Има някои методи, които са запазени от древните мъдреци. Те са достъпни за всеки. Например, със сигурност ще си спечелим добра карма, когато вършим добро. Когато мислите ни са чисти и живеем според моралните си норми. Когато се наслаждаваме на живота.

Можем да използваме и духовни практики, положителни нагласи и четене на мантри.

Силата на медитацията също не е за подценяване. Тя ни помага да обуздаем източника на всички свои проблеми – ума.

Кармата възниква в мислите и едва след това се изразява в думи и действия. Колкото по-спокоен и позитивни са мислите, толкова по-чиста е кармата. Медитирането прогонва отрицателните мисли и така спомага за изчистване на кармичния товар.

Утвържденията са могъща сила. Те ни позволяват да се настроим към положителни мисли и събития.

Друг метод на прочистване на кармата и то на много фино ниво, са мантрите.

Кармичният багаж се съхранява на ментално ниво. Редовното повтаряне на няколко думи на древен санскрит пречиства кармата. Мантрите или звуковите вибрации прогонват негативните кармични натрупвания. Важното е да изберете само мантра, която ви е по сърце.

3685

Similar Posts