Да сготвим вкусно Лайфстайл

Как да изплакнете ориза, така че да стане вкусен и ронлив след готвене

Как да изплакнете ориза

Опитайте този прост метод вместо дългия процес на изплакване на ориз в студена вода.

Оризът се измива не само за да се освободи зърното от остатъците, но и за да се отстрани излишното нишесте. Именно то е причината зърната да се слепват и да се превърне в каша в процеса на готвене.

 

Оризът се измива в студена вода до пълно избистряне на течността. Това е доста продължителна процедура. Но можете да спестите време, ако опитате един прост и бърз начин.

 

Опитните готвачи наричат ​​ориза доста капризна зърнена култура, тъй като поради прекомерното количество нишесте по време на готвене, не всеки може да го приготви добре. За да получите перфектен резултат, трябва предварително да измиете ориза 20 до 25 пъти във вода. А това е досадно.

 

Но за да премахнете излишното нишесте от ориза, можете да приготвите ваш собствен приготвен разтвор. Вземете един литър топла вода (температура около 60 градуса), разтворете една супена лъжица сол. Залейте ориза с разтвора и оставете за 40-60 минути.

 

След това изплакнете само веднъж в хладка вода и можете да започнете да готвите всяко ястие.

Благодарение на тази проста процедура оризът винаги ще е ронлив и вкусен при готвенето.

20889

Similar Posts