Лайфстайл Полезно

Как да почистите възглавниците от жълти петна и лоша миризма?

Как да почистите възглавниците

С течение на времето възглавниците придобиват нежелан сив или дори жълтеникав оттенък. По повърхността им се натрупват мъртви кожни клетки, следи от пот и остатъци от козметика, което може да причини неприятни миризми. Възвръщането на свежестта и чистотата на вашите възглавници е възможно без използването на химикали от магазина. Някои могат да се перат в пералня, но има и прости методи за освежаване и почистване на възглавници без използване на пералня. Тайната за премахване на жълти петна може да е позната съставка, която е налична точно във вашия кухненски арсенал.

 

Как да почистите възглавниците от жълти петна и лоша миризма?

Можете лесно да придадете свежест на пожълтелите възглавници, без да прибягвате до пране. Основната съставка, от която ще се нуждаете, е обикновена сода за хляб. Ето стъпките, които трябва да следвате:

 

Стъпка 1: Подготовка

Извадете калъфката от възглавницата и обърнете внимание на състоянието на самата възглавница. Ако има забележими петна или миризми, най-вероятно ще трябва да се изпере.

 

Стъпка 2: Нанесете сода за хляб

Поръсете повърхността на възглавницата с тънък слой сода за хляб. Содата за хляб е чудесен естествен абразив, който ще ви помогне да се отървете от мръсотия и петна, както и да абсорбирате неприятните миризми.

 

Стъпка 3: Сложете възглавницата на слънце

Оставете възглавницата на пряка слънчева светлина за два до три часа. Слънчевата светлина ще помогне за активиране на свойствата на содата за хляб, ще подобри процеса на почистване и ще освежи възглавницата.

 

Стъпка 4: Отстранете остатъците от сода за хляб

След като възглавницата се проветри на слънце, внимателно отстранете останалата сода за хляб. Използвайте прахосмукачка с приставка за мека повърхност. Възглавницата ще възстанови първоначалния си вид, ще стане по-свежа и по-чиста.

 

Допълнителни съвети

Проветрявайте редовно възглавниците си. Препоръчително е всеки месец да ги излагате на слънце, за да се отървете от влагата и да неутрализирате миризмите.

Внимавайте за калъфките за възглавници. Перете ги редовно, за да предотвратите попадането на мръсотия и пот върху възглавницата.

Използвайте естествени аромати. Можете да използвате сухи цветя, лавандула или други естествени аромати, за да придадете на възглавниците си приятен аромат.

Избягвайте мокри среди.  Възглавниците се съхраняват най-добре на сухо място и избягвайте влагата върху тях.

Следвайте инструкциите на производителя. Ако вашите възглавници могат да се перат, следвайте инструкциите на производителя за грижа за тях.

59509

Similar Posts