Баня Модерна архитектура и интериор

Как да ремонтирате баня без да махате плочки

Как да ремонтирате баня

Ремонтът на баня може да бъде трудна задача, особено ако искате да актуализирате пространството, без да махате плочките. Въпреки това има няколко начина, по които можете да освежите банята си, без да е необходимо скъпо и отнемащо време премахване на плочки. В тази статия ще разгледаме по-подробно някои съвети и трикове за обновяване на баня без премахване на плочки.

 

Дълбоко почистване и повторно фугиране

С течение на времето фугиращата смес между плочките може да се обезцвети или оцвети, което може да направи банята ви да изглежда мръсна и остаряла. Един от начините да освежите външния вид на вашата баня, без да махате плочките, е да почистите дълбоко и да фугирате отново плочките. Използвайте специален инструмент за премахване на фуги или се обърнете към опитен майстор. След това се помага новата фуга. Това може да придаде на вашата баня свеж, чист вид, без да е необходимо премахване на плочки.

 

Боядисайте стените

Друг начин да обновите визията на вашата баня, без да премахвате плочките, е боядисването на стените. Изберете цвят, който допълва съществуващите плочки и обмислете използването на специфична за банята боя, която е устойчива на влага и мухъл. Боядисването на стените може да придаде на вашата баня нов облик и усещане, без да е необходимо скъпо и отнемащо време отстраняване на плочки.

 

Добавете аксесоари

Добавянето на аксесоари може да бъде достъпен начин да придадете нов облик на вашата баня. Помислете за добавяне на нова завеса за душ, постелка за баня или кърпи в нов цвят или модел. Можете също така да добавите декоративни предмети, като произведения на изкуството или растения, за да придадете интерес и стил на пространството.

 

Смяна на арматурата

Подмяната на аксесоарите, като кранове, душове и поставки за кърпи, също може да обнови външния вид на банята ви. Изберете и нови осветителни тела, които допълват съществуващите плочки, и помислете за поставяне на енергийно ефективни опции, за да спестите разходи за вода и енергия.

 

Обработете ваната или мивката

Ако вашата вана или мивка изглеждат износени или остарели, помислете дали да не ги реновирате, вместо да ги замените. Пребоядисването включва нанасяне на нов слой покритие върху съществуващата вана или мивка, което може да й придаде нов вид и усещане без необходимост от скъпа и отнемаща време подмяна.

 

Ремонтирането на баня без премахване на плочки е възможно с внимателно планиране и бюджетиране. Дълбоко почистване и повторно фугиране, боядисване на стените, добавяне на аксесоари, подмяна на арматура и пребоядисване на ваната или мивката са достъпни начини да обновите външния вид на вашата баня. С тези съвети и трикове можете да създадете стилна и привлекателна баня, която не изисква необходимостта от скъпо и отнемащо време премахване на плочки.

Източник:  interiorendizain.bg

16

Similar Posts