Във форма Здраве

Как да се отървете от врастнали косми: 5 начина с подръчни средства

премахване на врастнали косми

Врасналите косми причиняват дразнещи, болезнени отоци, от които е изключително трудно да се отървете. И мъжете, и жените се борят с врастнали косми, които могат да бъдат причинени от безброй проблеми, включително твърде често бръснене и прекомерно натрупване на мъртва кожа.

Хората с къдрави косми са по -склонни да изпитат това неудобно явление поради факта, че косата им естествено расте обратно към кожата, но всеки може да стане жертва на това. Ако търсите естествени средства за справяне с проблема, ето ги.

Дайте почивка на вашата самобръсначка

Космите, които растат след бръснене, имат по-остър връх, което дава по-голям шанс да проникнат в кожата и да се превърнат във врастнали такива. Лесен начин да стопирате това явление е да не ползвате самобръсначката няколко дни. Тридневната брада и без друго се счита за доста ceкcи!

Използвайте ябълков оцет

Локалните лечения могат да помогнат за успокояване на засегнатата област и естествено – за изчистване на врастналите косми. Те също така имат и друго предимство – че са по-щадящи от стероиди и антибиотици. Едно често срещано решение е ябълковият оцет. Оцетната киселина е известна със своите омекотяващи, успокояващи и противовъзпалителни свойства.

Домашно приготвени захарни ексфолианти

Можете също да опитате да направите свой собствен захарен скраб, за да премахнете слоевете мъртва кожа и заедно с нея и врастналите косми. Смесете половин чаша зехтин с бяла гранулирана захар, след което добавете 10 капки лавандулово масло към 10 капки масло от чаено дърво. Масажирайте врастналите косми, докато захарта се разтвори напълно, след което изплакнете зоната с топла вода.

Торбички с черен чай

Може би най -простото лекарство е да използвате торбички с черен чай. Просто потопете черен чай във вода и го разтрийте върху врасналите косми. Има изненадващо успокояващ ефект върху кожата. Таниновата киселина в торбичката с чай е невероятно ефективна, когато става въпрос за премахване на врастнали косми .

Яйчни черупки

Можете лесно да премахнете врастнали косми, като използвате черупката на яйцата (вътрешна черупка). Просто го нанесете върху тях. Почистете зоната и се уверете, че е суха, след това оставете мембраната върху вросналите косми, изчакайте да изсъхне и след това изплакнете.

9501

Similar Posts