Във форма Здраве

Как да започнем деня, че да бъде успешен

Дневен ритъм-как да бъдем в настроение през целия ден

Първият час след събуждането е решителен за тонуса и настроението през целия ден

За да бъде успешен денят, обърнете специално внимание на сутринта, съветват психолозите.

Как да бъдем в настроение през целия ден?

Как да започнем деня-Дневен ритъм

 

Събуждането 

Не трябва да скачате от леглото, веднага щом отворите очи. Направете го бавно, протегнете се, помислете си за това как днес ще имате един изпълнен с радост и успехи ден.

Как да започнем деня-Първият час след събуждането е решителен за тонуса

 

Събуждането трябва да носи позитивна енергия, затова, вместо да се кахърите, по-добре си припомните някакъв приятен момент от вашия живот.

Първите думи след ставане от сън са най-важни

Първите думи към близките ви трябва да бъдат радостни и весели. Едва ли можете да се надявате на успешен и ползотворен ден, ако веднага след събуждане започнете да си припомняте грижите и неприятностите от вчера. Това е абсолютно погрешно, категорични са специалистите.

Как да започнем деня-Как да започнем деня успешно

 

Отделете внимание на семейството, но не за да се оплаквате колко лошо сте спали. Усмихнете се, кажете нещо, което да разведри атмосферата и да я насити с приятни емоции. Не забравяйте за поговорката „Денят си личи от сутринта“. Както започнете деня, така и ще го приключите.

Закуската

Обърнете специално внимание на закуската. Не е толкова важно от какво се състои, а как е поднесена. Няма как да се осигури добро настроение сутрин, ако домакинята снове из кухнята, мърморейки колко много ангажименти има през деня, а партньорът й закусва сам и намусен в другия край на стаята.

Как да започнем деня-Закуската

 

Дневен ритъм на психичното натоварване и разтоварване

Психичното натоварване трябва да става постепенно от сутринта до обяд, след което бавно да спада. В края на деня, човек трябва да заспива спокоен, с хубави мисли, послушал любима музика или прочел няколко страници от любимо четиво. Това е естественият дневен ритъм на психично натоварване и разтоварване.

 

Този ритъм е много по-важен, отколкото ни изглежда на пръв поглед. Неспазването му води до скрито напрежение, преумора и неврози.

189

Similar Posts