Любов и връзки

Какво изпитва ТОЙ към теб: 9 начина да разбереш със сигурност

Как да разберем чувствата на един мъж

Според психолозите, съществуват ясни показатели, че даден мъж определено го е грижа за вас. И точно на тях ще се спрем сега.

 

Как да разберем мъжа?

Мъжете са харизматични, привлекателни, смели и силни, те са тези, които са готови да поемат отговорност за целия свят. Ето защо изглеждат толкова привлекателни в очите на дамите.  Понякога обаче господата са доста мълчаливи и затворени. Защо?

Защото от много ранна възраст са научени да крият всичко, което е вътре в тях. Повечето са били научени, че проявите на обич са изключително „женска работа“. След като е узрял, мъжът може да срещне проблеми в комуникацията. Например, ако харесва определена жена, но не може да й каже за чувствата си.

 

Първото и най-важно нещо, което трябва да направите, за да разберете мъжа и да пристъпите към него, е да се научите да го слушате. Станете тази, на която той може да повери тайната, с която ще му е удобно да говори за всичко. Тогава големият и силен мачо ще отслаби защитата и ще започне да се отваря към вас. Това ще бъде първата тухла, положена в основата на вашата връзка.

Второто нещо, което трябва да запомните, ако искате да разберете един мъж и да го спечелите, е да възстановите вътрешната хармония. Когато вие самите сте в баланса на енергиите, не агресирайте навън и не включвайте автоагресия. Само в този случай ще можете да балансирате мъжкия зверски плам.

 

Жена, която е в мир със себе си, никога няма да спори нито с мъжа, нито с когото и да било. Тя може лесно да разбере всички, включително и потенциалния си партньор. От състояние на вътрешна хармония, тя ще сподели енергията си с него и ще го запали отвътре, ще го мотивира да действа.

Както се казва, първо разбирате себе си и след това се научавате да изграждате отношения с всеки.

Как да разберем чувствата на един мъж?

Като начало да разбере себе си, да си постави вътрешни приоритети, лични граници и от това състояние да общува със света и с противоположния пол.

Нищо чудно, че една достойна жена се счита за цяло състояние – благодарение на нейната красота, енергия, начина, по който свети отвътре, те се превръща във фар за своя любим.

Той лети към светлината, енергията в сърцевината му е в състояние да породи нежни чувства в него, които след това могат да се развият в истинска любов.

Физиология или ум – какво определя симпатията на мъжа?

Неопровержим факт е, че в момента на първата среща са ни достатъчни 15 секунди, за да разберем дали искаме този човек или не, колко физически приятен е той за нас. Въз основа на това изграждаме и последващата комуникация. Ако претърпим отхвърляне, тогава спазваме дистанция и общуваме неутрално или оставаме в приятелската зона.

Ако изпитваме сексуален интерес, тогава комуникацията може да продължи по различен сценарий.

Така че, можем спокойно да кажем – физиологията е от първостепенно значение.

Само тогава мозъкът ще реши дали този човек е „наш“ или „не е наш“.

Понякога това изобщо не се случва, защото се влюбваме във външния вид, в проявата на човека по отношение на нас, толкова много, че като цяло губим способността си да  мислим критично.

Не можете да вървите срещу природата, а при мъжете всичко е свързано само с нея – либидото им диктува с кого да продължат да общуват. Всичко се основава на този контекст.

 

След първите импулси мъжете имат желание да си обяснят какво чувстват. В този момент започват игрите на мъжкия ум: да се поддадеш на изкушението и да се довериш на физиологията? Или да заглушиш зачатъците на чувствата в себе си.

Какво да прави жената?

Има два варианта – да изчакате или да направите първата стъпка сами. Но не е толкова лесно, защото и ние, жените, също се страхуваме да не бъдем отхвърлени. Ето защо е толкова важно да се научите как да дешифрирате дори скритите признаци, че мъжът не е безразличен към вас.

 

Обърнете внимание как ви гледа

Със сигурност сте имали случаи, когато в приятелска компания някой се шегува и всички се смеят. В този момент не забравяйте да вдигнете очи и да погледнете дали ТОЙ ви гледа. Ако да – най-вероятно ви харесва и интуитивно ви търси с очите си, за да прецени реакцията ви на шегата.

 

Погледнете в очите му

Само при голям интерес към една жена мъжът ще я погледне в очите. И ако в същото време той също се изчерви, тогава няма съмнение – той ви харесва.

Забележете тактилни контакти

Гледайте колко често мъж ви докосва по време на разговор. Може би той докосва ръката или косата ви, изтръсква невидими прашинки от рамото ви, опитва се небрежно да прокара пръст по кожата ви. Такива тактилни прояви показват, че сте приятни за него и той търси сближаване.

 

Не пренебрегвайте шегите му

Ако мъжът се опитва да се шегува повече с вас, иска да ви разсмее, да се заблуждава, тогава явно го интересувате.

 

Пребройте колко време прекарвате заедно

Когато един мъж изпитва чувства към една жена, той има куп планове в главата си как да я накара да прекарва повече време с него. Така се стреми да я опознае по-добре и да я провокира да се влюби в него. Ето защо, ако мъжът редовно ви кани да прекарвате време заедно и се опитва да остане с вас по-дълго, забавяйки раздялата, тогава наистина предизвиквате истинския му интерес.

 

Гледайте как докосва косата си

Ако мъж харесва жена, той, разбира се, започва да нервничи. Външно това се проявява в чести докосвания до косата. Или пък не спира да си играе с яката на ризата или пуловера, да оправя дрехите си. Всичко това само защото иска да изглежда по-представително във вашите очи.

 

Научете невербалните жестове

Те ще кажат повече от дори най-високопарните признания. От гледна точка на психологията, влюбеният мъж се опитва да разтвори краката си широко, докато седи или стои. По този начин той демонстрира своята стабилност на една жена и че може да му се има доверие.

Той може да постави ръцете си в джобовете си, а палците да са на колана. Или друг вариант: дланите са отстрани, докато лактите са разтворени достатъчно широко.

 

Обърнете внимание на действията

Влюбеният мъж винаги е инициативен. Дори най-скромният представител на силния пол подсъзнателно ще даде да се разбере, че изпитва симпатия към тази или онази дама. Той ще й се обади, ще се интересува от нейните хобита, ще се опита да направи живота й възможно най-естетичен, комфортен и щастлив.

Основното е, че инициативата не се превръща в маниакално преследване, когато човек ви измъчва с обаждания, опитва се да присъства на 100% в живота ви, включва ревност и пълен контрол. Тук вече не става въпрос за здрави взаимоотношения, а за обиден терор, който може би ви очаква в бъдеще. Помислете десет пъти, трябва ли ви този мъж?!

 

Внимавайте какво помни за вас

Мъж, който изпитва симпатия към жена, обръща внимание на различни малки неща и всичко, което е важно за нея. Така той ще се опита да си спомни какъв вид кафе харесвате или парфюма, който обожавате. И определено ще запомни вашия рожден ден или, в краен случай, ще го отбележи в дневника на своя смартфон, за да ви поздрави.

 

Разбира се, всеки обича по свой начин и проявява чувствата си индивидуално. Единственото нещо, което никога няма да ви излъже е сърцето ви. Слушайте го и продължете да наблюдавате мъжа – тогава определено ще можете да разберете колко е искрен в чувствата си!

7522

Similar Posts