Във форма Здраве Психология

Когато една жена има енергия, тя може всичко: Как да се заредим с женска енергия

Как да се заредим с женска енергия

Множество изследвания показват, че енергийният баланс в тялото може да окаже значително влияние върху физическото и емоционалното състояние на човека. Проучване от 2022 г., проведено от VTsIOM, показа, че 90% от хората изпитват редовна умора. В същото време жените се оплакват от умора по-често от мъжете – 34% отдават това на ежедневното съчетаване на работа, живот и отглеждане на деца. Защо една жена често не взема предвид истинските си нужди, каква вътрешна енергия й дава и къде да я получи?

 

Вътрешна енергия

Модерната жена разбира добре защо трябва да спортува, да се храни правилно и редовно да провежда здравна диагностика. На тези три стълба се основава идеята за източника на дълголетие.

В тази концепция обаче липсва четвъртият фундаментален стълб – наличието на вътрешна енергия. Тя е тази, която поддържа всички сфери на дейността на жената и й дава сили за качествено изпълнение на всички жизненоважни задачи.

 

Когато една жена има енергия, тя може всичко. Или почти всичко…

Споделянето на любов, грижа, внимание и енергия идва от изобилието. А не от липса, както обикновено се практикува. Ако си представите себе си като чаша, която постепенно се изпълва с живителна влага, тогава тя може да се излее в света само ако прелее.

 

Склонни сме да действаме по различен начин. Щом капка живот докосне пресъхнал до дъното съд, ние се чувстваме облекчени и сме готови да споделим. Веднага щом силите се добавят и достигнат поне 1/3 от вътрешния обем, ние изпитваме не просто желание, но вече и задължение да дадем част от това, което сме получили. И обръщаме припряно чашата си към първата попаднала молба на света, сякаш натрупаната енергия е непосилно бреме за повечето жени.

Чувствате се малко по-добре – веднага трябва да се включите в работата, в нечий проблем или в друг човек. Току-що сте се възстановили от болест – веднага се втурвате в битка.

Сякаш след качествена почивка, самият Бог ви кара бързо да се доведете до изтощение. Като че ли е против закона да пестиш енергията си за някаква своя голяма задача. Да, жените се смятат за длъжни да дават без остатък…

 

Ако ясно осъзнаваме връзката „много сила – много здраве, качествен живот, сериозни постижения, добро здраве“, тогава ще има мотивация да се грижим за това, което трупаме толкова трудно.

Ще бъде по-лесно да кажем „не“ на нашите крадци на енергия и „да“ на себе си.

 

Защо една жена се нуждае от вътрешна енергия?

За да и е леко и радостно въпреки огромният брой домакински, работни и лични задачи. За да е красива, здрава и доволна – не само до определена възраст, но и през целия живот.

Това е повече от възможно, особено като се има предвид, че естествено, в съответствие с енергийните закони, най-големият разцвет на силите се случва при жените след 45 години. Разбира се, ако преди това са водили правилния начин.

 

Когато една жена е изтощена и уморена, когато обезценява важността на състоянието си, всичко се обръща срещу нея.

Роднините не оценяват, проблемите възникват един след друг, няма достатъчно сили за нищо, желанията се изпаряват.

Опустошената жена се чувства като пчела, която безрадостно прави едно и също всеки ден. А жена без радост не е в състояние нито да изпълни себе си, нито да запълни онези пространства, които са й скъпи.

 

Когато една жена е в ресурс, тя свети отвътре, всички трудности се решават сякаш от само себе си и светът се върти около нея. Тя се чувства като магьосница, способна да формира необходимите обстоятелства, да прогони неприятностите от близки и да защити това, което е скъпо за нея.

 

Управление на енергията

Да се ​​научите да управлявате енергията си е не само възможно, но и необходимо за поддържане на здравето и благополучието. Има много методи и практики за това. Един от тях е така нареченият Energy Hacking. Това всъщност е отговорът на вътрешния въпрос на повечето жени: как да са красиви, здрави, щастливи и в същото време да правят всичко?

 

 

Това са енергийни работи, които се превръщат в начин на живот. Както при спорта, при взаимодействието със собствените енергийни ресурси е необходима последователност. Следователно часовете са структурирани по такъв начин, че лесно да се вписват в графика дори на много заета жена редовно. В същото време системната работа първо подобрява качеството на вътрешната енергия и повишава жизнеността до необходимото ниво, а впоследствие спомага за поддържане на постигнатото.

 

Energy Hacking е инструмент, който ви позволява да възстановите и поддържате жизнеността, вътрешния баланс и здравето на жените.

Той спомага за:

 

Възстановяване на психичното здраве

Увеличаване на количеството жизненост

Подобряване на качеството на съня

Намаляване нивата на стрес

Въздействие върху невроендокринната система

Вътрешно и външно подмладяване на организма и др.

Когато тялото започне да връща към себе си това, което му принадлежи по право, то „си спомня“ каква всъщност е неговата вътрешна енергия. Разликата между „преди“ и „сега“ е толкова поразителна, че жените започват внимателно да пазят силата си, учейки се да проследяват моменти, които не са забелязали преди.

 

Energy Hacking практически съвети

Има няколко прости съвета, които можете да следвате, за да поддържате достатъчно ниво на вътрешна енергия:

 

Спазвайте режима на работа и почивка. Тялото трябва да диша. Това не е лукс, а необходимост. Почивката включва не само качествен сън и пътуване, но и превключване от обичайните работни дейности през деня.

Намалете присъствието си колкото е възможно повече в ситуации или в близост до хора, които натежават и са негативни. Колкото по-благоприятна е средата около човек, толкова по-комфортно се чувства той и толкова по-малко енергия изразходва за оцеляване.

Поставете в графика си това, което носи удоволствие – общуване с приятни хора, посещение на представления и изложби, разходки. Душата трябва да „мърка” по-често и да се вдъхновява.

Въведете последователност в правилото. Не разпилявайте над сто неща едновременно. Първо направете едно нещо, а след това преминете към следващото. Дори когато става въпрос за малки задачи. Една разкъсана жена се чувства без енергия.

Редовно отпускайте ума с всички налични средства. За единия това е медитация, за другия излизане сред природата. И за някои хора творчеството е най-доброто за решаване на този проблем.

Колкото повече сила има една жена, колкото повече възможности има, толкова по-добро качество на живот може да формира около и в себе си.

Изпълнена с висококачествена енергия, отпочинала, спокойна, жената е подарък за света и преди всичко за себе си.

 

531

Similar Posts