Лайфстайл Полезно

Лесни начини за справяне с миризмата след готвене в кухнята

Лесни начини за справяне с миризмата след готвене в кухнята

След готвене миризмата се разпространява из целия апартамент, понякога дори прониква в дрехите. Да се ​​отървете от нея не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Но има няколко начина да забравите за нежеланите миризми.

 

Как лесно да се отървете от миризмите след готвене в кухнята?

Има няколко доказани начина, които помагат да се отървете от миризмите, останали от процеса на пържене и готвене.

 

Метод номер 1

Просто трябва да проветрите стаята. Не е нужно да чакате, докато свършите. Незабавно отворете прозорците и вратите, за да позволите на чист въздух да влезе в помещението. Изглежда, че може да бъде още по-просто, но най-често домакините са толкова страстни към процеса на готвене, че просто забравят за него. Ако времето е добро навън, препоръчително е да оставите прозорците отворени за няколко часа.

 

Също така не забравяйте за аспиратора. Трябва да се включва всеки път, когато готвите храна. С негова помощ можете да се отървете от всяка миризма.

 

Метод номер 2

Малко хора знаят, че обикновената сода за хляб може да помогне да се отървете от нежеланите миризми при готвене. Този продукт върши чудесна работа за премахване на миризми и подобряване на качеството на въздуха в кухнята или стаята, в която се намирате. За да направите това, поставете купа със сода за хляб на мястото, откъдето идва миризмата. Но ще отнеме малко време, докато този метод заработи.

 

Не забравяйте да поддържате дома си чист. Редовното почистване на кухнята и другите стаи ще ви помогне да се отървете от неприятните и упорити миризми. Не забравяйте да почистите добре вашата микровълнова фурна и котлон.

 

За да се отървете от неприятните миризми в апартамента, можете да използвате специални аромати. Този метод е ефективен, особено ако опцията за използване на сода не е подходяща за вас. На пазара можете да намерите различни гелове, дифузери за дома и др.

 

Как да се отървем от миризмата на пържено по дрехите?

Ако най-простият и елементарен метод с вентилация не ви помогна, тогава трябва да опитате нещо друго. Случва се така, че дрехите абсорбират всякакви миризми много добре.

 

Първо, трябва да опитате обичайните перилни препарати, които помагат да се справите с миризмите. Ако навън е хладно, можете да закачите нещата, за да ги проветрите. Студеният въздух бързо освежава всякакви дрехи.

1476

Similar Posts