Езотерика

Опасностите от носенето на чужди дрехи и бижута: Как да ги почистим от негативизма?

Чужди дрехи и бижута - как да ги почистим от негативизма

В нашия свят има много вярвания и традиции, които са свързани с носенето на чужди дрехи и бижута. Езотерици и специалисти по Фън Шуй твърдят, че чуждите вещи могат да носят негативна енергия и да навлекат проблеми на новите си собственици. Нека да разгледаме защо се е развило това мнение и как можете да почистите предметите на други хора от тази негативна енергия.

 

Енергията на нещата

Магьосниците и езотериците твърдят, че всяко нещо, особено ако е било в близък контакт с човек дълго време, е наситено с неговата енергия. Това означава, че колкото по-дълго се носи една тениска, пръстен или друга дреха, толкова по-силна е връзката, която има вещта с предишния си собственик. И тази връзка може да бъде както положителна, така и отрицателна.

 

Защо не трябва да носите чужди дрехи и бижута?

Според тези вярвания, носенето на вещи на други хора може да доведе до различни проблеми. Например, едно здраво и позитивно момиче може да срещне неочаквани проблеми, ако носи дрехи или бижута, принадлежали на човек с отрицателна енергия. Тази негативна енергия може да предизвика лоши мисли, агресия и дори здравословни проблеми.

 

Особено строго се вярва, че не можете да носите дрехи, принадлежали на починал човек. „Мъртвата енергия“ може да бъде особено разрушителна и вредна за новия собственик.

 

Как да изчистим нещата от негативизма?

Ако все пак решите да носите вещи или бижута на други хора, има няколко начина да ги почистите от негативна енергия:

 

Специалистите в областта на езотериката, като рейки майстори, могат да използват специални енергийни методи за почистване на обекти от отрицателна енергия.

Използвайте сол. Предметите могат да бъдат измити и след това накиснати в солена вода. Този метод може да помогне за премахване на част от негативността. За да почистите бижутата, можете да ги поставите в солена вода и да ги оставите на растяща Луна за 1-3 дни, след което изплакнете и изсушете.

Използвайте звънец: Майсторите на Фън Шуй предлагат да „звъните“ на предмети, като използвате звука на звънец, направен от всякакъв материал. Този процес отнема само няколко минути и може да помогне за почистването на предмета.

Използвайте тамян: Опушването на предмети с тамян също може да помогне за премахване на отрицателната енергия.

 

Гледната точка на църквата

Съществува и скептичен поглед върху този проблем. Скептиците твърдят, че суеверията относно носенето на вещи на други хора имат утилитарно обяснение. В миналото, когато санитарните стандарти не са били толкова строги, предаването на дрехи от един човек на друг е можело да доведе до разпространение на опасни болести. Това може да създаде асоциации между носенето на чужди дрехи и негативните последици.

 

Църковните духовници казват, че суеверните вярвания за отрицателната енергия на нещата са греховни и нямат научна основа. Те подчертават, че даряването на вещи на нуждаещите се и даряването на дрехи на мъртвите са актове на грижа и състрадание, които не трябва да се разглеждат като негативни.

191

Similar Posts