Любов и връзки

Любовта без нежност не е истинска любов: Само този, който дава нежност, може да получи лоялност в замяна

любовта без нежност не е истинска любов

Само този, който дава нежност, може да получи лоялност в замяна.

Любовта е най-висшата форма на привързаност. Всяка дума, жест и прегръдка, пълни с привързаност, са отражение на истинската същност на човек и само доказват наличието на връзка с неговата сродна душа.

Не всички сме склонни да изразяваме чувствата си открито, оставяйки любовта буквално да тече по вените ни и й придава истински смисъл. Необходимо е известно спокойствие и уравновесеност, за да можем истински да се насладим на нежността на прегръдката и искрената любов, тази, която кара сърцето да бие по-бързо.

В книга, публикувана през 1999 г. от един от най-известните психолози, изучаващи емоциите, Пол Екман твърди, че нежността е основна емоция, която много от нас пренебрегват. Нежността, заедно с грижата, любовта, съпричастността и близостта, работят в унисон, за да създадат чувство за сигурност и да събудят вниманието към себе си.

Какво е нежността?

На първо място, нежността е способността да даваш. Това е най-искреният израз на любовта.

Ежедневният израз на привързаност издига човека

Нежността ни учи, че простите неща също могат да ни направят достойни и мъдри. Те са в състояние да пробият стени, да се преборят с егоизъм, материализъм и да сближат сърцата на хората, които се обичат.

Но не всеки е способен и способен да прояви истинска нежност.

Тази проява е невъзможна без вътрешен мир, емоционална зрялост и себепознание. За страстна любов е необходимо да се превърнете в най-добрата версия на себе си. Но това е невъзможно, ако постоянно бягате от себе си.

Привързаност и нежност трябва да се проявява не само в моменти на интимност

В изкуството на ceкcуалността, нежността се изразява чрез докосване на тялото.

Мъдрите и любящи хора обаче знаят, че нежността е равна на интимност. Това е желанието да се насладите на езика на любовта и удовлетворението на сърцето на любимия човек.

Само този, който дава нежност, може да получи лоялност в замяна.

Любовта като път към себепознанието

Нежността трябва да присъства в живота на всеки, защото любовта и грижите са признаци на правилното емоционално възпитание. Практикувайки привързаност без страх или съпротива, ние се научаваме да общуваме по-ефективно.

Научаваме се да намираме точните думи, за да привлечем вниманието. Имаме способността да създадете онзи тип интимност, който укрепва любовта, потиска страховете и разсейва съмненията.

Защото по света няма нищо по-силно от прегръдките, когато партньорът ви има най-голяма нужда от тях.

А още по-приятна е прегръдката, провокирана от внезапен порив на сърцето ви.

Показването на привързаност изисква деликатност и смелост, защото ни принуждава да разкрием истинската си същност и да я споделим с любимия човек без страх.

По този начин ние позволяваме да ни познаваме, без да изграждаме стени около нас. Това прави пътя към сърцето ни свободен.

Защото нежността дава енергия на възрастните, помага на децата да заспят и насърчава мъжете да свалят бронята си.

1229

Similar Posts