Днес в рубриката „Да сготвим вкусно“ ще влезем отново в италианската кухня като си приготвим вкусни макарони с карфиол и аншоа. Карфиолът е наричан още любимата храна на сърцето. Освен това той е вкусен и полезен. Приготвен с макарони и аншоа, може да има наистина невероятен вкус. Съветвам ви да опитате! Ето рецептата, която ви предлагам!
Необходими продукти:
– ½ карфиол
– 1 пакет макарони
– 6 филета аншоа
– 3 супени лъжици нарязан магданоз
– 4 скилидки счукан чесън
– 1 глава лук
– 8 супени лъжици зехтин
– Сол
-Черен пипер
Начин на приготвяне:
Разделете карфиола на малки цветчета и го сложете да се вари за около 15 минути в солена вода. След като се свари, го минете през студена вода и го оставете настрани. После сложете макароните да се сварят, като налеете малко повече вода. През това време вземете един тиган и сложете в него 2 супени лъжици зехтин, след което добавете чесъна, и разбъркайте за около 2 минути. После обелете и нарежете лука, и го прибавете към чесъна. След това добавете карфиола, макароните, магданоза, аншоата и останалия зехтин. После овкусете със сол и черен пипер и оставете всичко да се запържи за около 5 минути. След това поставете ястието в подходяща чиния и сервирайте. Добър апетит!
22