Лайфстайл Любопитно Фън Шуй

Никога не давайте назаем тези 7 неща: Късметът и парите ще ви напуснат

Никога не давайте назаем тези неща

Фън Шуй съветва да не давате определени вещи на други хора.

Според принципите на Фън Шуй във вашия дом има вещи, които никога не трябва да давате назаем на други. Причината за това са не само материалните последици, но и възможността за привличане на отрицателна енергия.

Фън шуй, древното китайско изкуство за създаване на хармония между индивида и околната среда, подчертава значението на енергията , която циркулира в дома. И предупреждава, че е разумно да запазите следните 7 неща за себе си и да не ги давате назаем дори на близките си.

 

Тези предмети са свързани с енергията на къщата и заемането им може да доведе до нежелани последици като отрицателна енергия, житейски и дори финансови проблеми.

Сервизи – чинии и тенджери

Във Фън Шуй се смята, че чиниите и саксиите са тясно свързани с енергията на вашия дом. Заемането на тези предмети може да донесе негативна енергия и да повлияе на съдбата на хората, които ги използват. Повреденият съд е особено неблагоприятен, тъй като може да внесе лоша енергия в къщата, в която се намира.

 

Портфейл или чанта

Заемането на портфейл или чанта е свързано с изтичане на пари и неочаквани разходи. Енергията, свързана с вашия портфейл, е интимна и лична, така че е най-добре да не давате тези предмети назаем на други.

 

Дрехи

Въпреки че приятелите често си дават дрехи назаем, Фън Шуй препоръчва това да не се прави. Дрехите носят вашата лична енергия, а заемането може да носи и отрицателна енергия. Вместо това е по-добре редовно да преглеждате и организирате гардероба си и да се отървете от нещата, които вече не носите.

 

Сол

Солта е важна магическа съставка и има мощна енергия. Заемането на сол може да окаже нежелани ефекти и да повлияе негативно на съдбата. Ако някой ви поиска сол, по-добре е да я подарите, отколкото да давате назаем.

 

Чехли

Фън Шуй вярва, че вземането на чехли назаем може да причини проблеми в работата и пречки в кариерното развитие. Ако не искате гостите да се разхождат с обувки, пригответе няколко чифта чехли специално за такива случаи.

 

Часовник

Часовниците се свързват с енергията на времето и ритъма. Заемането на часовници може да донесе негативна енергия и да повлияе на този, който ги носи. Затова е по-добре да не заемате часовника си на никого.

 

Бижута

Бижуто е вещ, която носи лична енергия и връзка с притежателя си. Заемането на бижута може да доведе до проблеми и негативни влияния в живота. Затова е препоръчително да не заемате бижута от други хора и да не давате вашите.

 

Това казва древната мъдрост, която помага за създаването на хармонична и позитивна среда.

824

Similar Posts