Любов и връзки

Обичана ли си: 10 сигурни знака, които изключват всяко съмнение

10 сигурни знака че си обичана

Всяка жена в една връзка поне веднъж си е задавала този въпроса: „Обича ли ме моят избраник?“ Нормално е, защото, знаем, мъжете и жените просто говорят различни езици. Мъжете не са толкова открити и искрени като жените. Те не обичат да говорят за чувствата си, по много причини.

И това е следствие от темперамента, характера и характеристиките на мъжката психология. Поради факта, че, ние, жените сме емоционални, ни е трудно да разберем противоположния пол. И често пъти за нас, ако мъжът рядко говори за чувствата, значи не ни обича. Това е особено вярно за по-младите дами. Защото с възрастта поумняваме, помъдряваме и вече сме напълно наясно, че от думите няма много смисъл. Започваме да обръщаме внимание не толкова на тях, колкото на действията на мъжете. Последните „говорят“ много по-добре.

Но, няма как да не признаем и друго – няма значение на колко години е една жена, вълшебното, искрено „Обичам те“, казано на точното място и точното време, винаги ще й стопли сърцето…

Как липсата ви на самочувствие затруднява обективната оценка?

Когато един мъж е в състояние да покаже чувствата си към вас по различни начини, но за вас всичките му действия нямат никакво значение и вие продължавате да изпитвате постоянен страх и несигурност във връзката си, за това е виновен не мъжът, а вашата вопиюща нужда от по-високо самочувствие. Каквото и да прави партньорът ви, вие се съмнявате. В този случай проблемът е само и единствено във вас!

 

Когато отрицателният минал опит от се пренесе в настоящето

Връзките, които са ни наранили в миналото, могат да накарат всички следващи мъже в живота ни да изглеждат като потенциална заплаща. Наплашени, от това, което сме преживели, ние сме в състояние да „припишем“ на новия си партньор всякакви грехове. И то само защото някой недостоен мъж се е държал лошо преди това с нас… Помислете как ще се чувства до такава жена един любящ мъж – най-малкото ще е обиден!

 

Повишена тревожност

Тревожните жени /и не само/ са в състояние да се тревожат за всичко. Връзките не са изключение, а по-скоро най-голямата тревога. Всяко малко нещо внася зрънце съмнение във възприемането на реалността. А способността да се самонавиваш и да мислиш за най-лошото е в състояние да увеличи всичко това до чутовни размери.

Без значение каква причина ви е подтикнала да се съмнявате, мисълта за неискреност на партньора вече се е настанила в главата ви. И така й е удобно там, че не искате да знаете дали вашият избраник наистина ви обича.

А сега нека видим 10- те сигурни знака, които изключват всяко съмнение и доказват, че сте обичани от сърце!

Всички мъже са различни и показват своите чувства, любов и преданост по различен начин. Както споменахме, това зависи от супер много неща – характера, личностните черти, принципите на възпитание, влиянието на социалната среда, самоконтрола и желанието на самия мъж.

Затова е невъзможно да се говори общо. И все пак психолозите откриват някои признаци, по които можете да определите неговите чувства и то със завидна точност.

 

Мъжът се вслушва в молбите ви

За мъжа вашите молби не са празни думи. Той се вслушва в желанията ви, опитва се да ги осъществи. Дори ако не винаги успява, самите усилия ясно показват интереса му към вас. В любовта този знак има достатъчно тежест. И си заслужава да му се обърне внимание.

 

Мъжът се опитва да ви изненада

Мъж, който обича, иска да достави колкото се може повече положителни емоции на своята любима. Той изпитва голямо удоволствие от това. Затова периодично се опитва да поднася изненади.

Може това да са много малки неща, като любимите ви сладкиши, приготвена закуска или цветя без причина. Неговата задача е да ви радва и да се наслаждава на реакцията ви. Ако прецени, че е постигнал добър резултат, ще започне да се старае още повече.

 

Мъжът се грижи за вас

Грижата на любящия мъж може да се прояви във всичко. От това да ви се обади и да ви попита дали ви е топло през зимата, през почистването и затоплянето сутрин на колата ви, за да отидете спокойно на работа до приготвена вечеря, ако закъснеете от работа… Този списък може да бъде продължен до безкрайност. Но всички, дори и такива мънички жестове, веднага могат да бъдат доловени от чувствителното женско сърце. Грижата винаги се забелязва, чувстваме я с душите си!

Затова е толкова важно да не превръщате загрижеността му в рутина, на която с времето да спирате да обръщате внимание. Това, може би, е една от най-големите тайни на щастливата и дългогодишна връзка, в която царува любовта. Тези двойки се различават от останалите по това, че никога не спират да си благодарят за малките неща, които с удоволствие правят един за друг.

 

Мъжът се опитва да ви помогне

Когато възникнат проблеми и му се обадите, той е отзивчив и готов на момента да се притече на помощ. Разбира се, не винаги може незабавно да реагира, то ако е така, това изобщо не означава, че той не се интересува от вас. Може просто да му е невъзможно в този момент.  Или е зает да мисли за план за действие. Но искреното желание за помощ, също като грижата, няма как да объркате с нещо друго. Можете да разчитате на такъв мъж. И когато възникнат проблеми, той винаги ще е първият човек, на когото се обаждате.

 

Мъжът е щедър към вас

Разбира се, щедростта и скъперничеството са по-скоро черти на характера, отколкото белег за любов. Когато обаче мъжът обича истински, дори и да е скъперник по природа, той се старае да не пести пари за избраницата си. Въпреки че има изключения. Нека не забравяме, че човешката природа винаги има предимство пред чувствата.

Но мъж, който не пести радостите за жена си, наистина проявява дълбоки чувства към нея. Емоциите й означават много повече за него от парите. Ето защо, ако мъж ви дава подаръци с удоволствие и не се скъпи /разбира се, според възможностите си/, най-вероятно това показва силната му любов към вас.

 

Мъжът планира предстоящите неща с вас

Мъжът няма да планира с бъдещето си /покупка на недвижими имоти, пътуване и всичко останало/ с жена, освен ако не изпитва дълбоки чувства към нея. Защото той е готов е да сподели всякакви трудности и препятствия само с този, когото истински обича.

Единственото изключение е, ако той се стреми да впечатли жената заради някаква лична изгода. В този случай ще играе само роля, но едва ли ще може да остане твърде дълго „в образ“.

 

Мъжът поема отговорност

Ако мъжът е сериозен, той е готов да раздели задълженията си наполовина с любимата си. Той има желание да поеме отговорност за вас и семейните грижи. Той не ви крие от своите роднини, приятели, колеги. Това значи, че неговите намерения са повече от сериозни.

По правило любящият мъж иска да сподели щастието си с любимите хора, така че той ви запознава с обкръжението си с най-голямо удоволствие. В този момент е горд и ви се възхищава, което е едно много сериозно доказателство за любов.

 

Мъжът се интересува от това, което интересува вас

Това изобщо не означава, че той ще споделя вашите интереси. Може да си има свои хобита. Но ако ви обича, ще уважава вашите интереси. Това му помага да намери общи теми за разговор, да измисля интересни изненади и други подобни неща. Обичащият искрено мъж винаги се интересува какво харесва неговата любима, категорични са психолозите.

 

Мъжът ви пази от неприятни емоции

Ако един любящ партньор веднъж е направил нещо неприятно, тогава той, след като е видял реакцията ви, ще се опита да не го прави отново. Вашето спокойствие и комфорт ще са важни за него. В конфликтни ситуации ще се опита да намери общ език, защото цени вашите чувства. Той няма да остави ситуацията неразрешена, ще намери сили да говори, дори и да не обича да говори на подобни теми.

 

Мъжът ви изучава тайно, докато не го гледате

И той се притеснява за вашите чувства така, както и вие за неговите. И той дебне за знаци, които да му гарантират, че сте негова. И на никого другиго. Затова, когато не гледате, той ви наблюдава и изучава. Реакциите ви са важни за него. Иска да е сигурен, че всичко между вас се развива добре. Че нямате тайни един от друг. И можете да бъдете много, много щастливи…

Ако успявате да разпознаете някои от тези признаци във вашата връзка, това говори за дълбоките чувства на вашият любим към вас! Спрете да се съмнявате. Обичана сте! И то много. Постепенно и вие ще се научите да разбирате езика на любовта.

Всяка от нас развива този талант, рано или късно…

37704

Similar Posts