Красота Стайлинг

Парафинова терапия при грижата за ръцете – домашно приготвени парафинови вани за прекрасни ръце

домашно приготвени парафинови вани

В козметологията има много методи за грижа на кожата на ръцете, така че всяка жена може да намери подходящия вариант за себе си. Не забравяйте обаче да обърнете внимание на качеството на материалите, с които работи вашият козметолог, за да не съжалявате по-късно за похарчените пари. Днес в грижата за ръцете се появиха огромен брой процедури. Лесно можете да получите помощ от специалист, както в козметичен салон, така и в козметичен център. Ръцете ви са вашата визитна картичка, затова е важно да ги поддържате добре хидратирани и красиви.

Парафинотерапията се превърна в една от най-популярните процедури в съвременния свят на козметологията за ефективна грижа за кожата на ръцете. Ако искате бързо да овлажните ръцете си, да ги подхраните с полезни микроелементи, тогава тази процедура е подходяща за вас, за да постигнете целта си. Първоначално парафиновата терапия се появи в козметичните клиники, днес можете да се свържете с почти всеки козметичен салон и да направите парафинова терапия в допълнение към обичайния маникюр.

Тази процедура се основава на топене на парафинов восък в електрическа баня при температура 50-55 градуса. Не забравяйте, че грижата за ръцете е важна част от ежедневието ви, за да поддържате тялото си в добра форма. Известно е, че нищо друго не издава възрастта на жената така като кожата на ръцете. Днес има огромен брой процедури за подмладяване на кожата на лицето, но не е толкова лесно да се възстанови младостта на кожата на ръцете. Парафиновата терапия помага за възстановяване на еластичността и гладкостта на кожата. Единственото ограничение за такава процедура е наличието на драскотини, порязвания или алергични обриви, но ако нямате такива кожни лезии, не се колебайте да посетите козметичен салон и да върнете младостта на кожата си.

Каква е особеността на процедурата?

 

Козметикът загрява парафин в специална вана при температура 50-55 градуса и приканва клиента да постави ръцете си в тази течност. Парафинът перфектно обгръща ръцете и създава защитен слой под формата на ръкавица. Веднага ще почувствате кожата хидратирана, а ръцете ви ще се затоплят и ще започнат да абсорбират полезните микроелементи от парафина и етеричните масла. Процедурата за обвиване на кожата на ръцете трябва да се повтори няколко пъти, за да се затвърди резултатът. След това  ще сложите специални ръкавици от памук или вълна, за да създаде ефекта на вана. Ще е необходимо да останете така около 15-30 минути, след което козметикът ще премахне остатъците от продукта и ще нанесе овлажняващ крем, за да засили ефекта от процедурата. Това е всичко. Вече можете да се насладите на мекотата и копринеността на ръцете си.

Процедурата може да се прави толкова често, колкото позволяват времето и финансите, така че можете спокойно да правите парафинови вани всеки път, когато посетите маникюрист. Парафинотерапията е отличен антидепресант. Всъщност, освен обичайната грижа и овлажняване на кожата на ръцете, парафинотерапията е отлично средство за лошо настроение и емоционален стрес. Топлината действа чудесно върху точките на ръцете ни, кара ни да се отпуснем и да се освободим от негативните мисли. Козметолозите и маникюристите отбелязват, че няма хора, за които парафинотерапията да не носи положителни впечатления и отлично настроение.

В допълнение, това е и ароматерапия, когато експертите добавят етерични масла към парафина, които имат отличен ефект върху нервната система на човека и върху неговото психоемоционално състояние. Етеричните масла се изпаряват перфектно под действието на топлината и навлизат през носната лигавица. Така човек се наслаждава на процедурата и се лекува с помощта на ароматерапия. По този начин парафинотерапията е отлична процедура за съвременната жена, която постоянно отделя много време за работа, семейство и почистване, но иска да изглежда страхотно независимо от сезона или вида дейност. Ако искате да извлечете максимума от процедурата за грижа за ръцете, тогава дайте предпочитание на парафиновата терапия, защото това е отлична възможност да подмладите кожата, да я възстановите след зимата или да подобрите еластичността и да направите собствената си нервна система по-силна.

Парафинотерапията е идеална за онези жени, които практически нямат време за подходяща почивка и лични грижи. Ако сте претоварени, подложени на постоянен стрес и искате да се отпуснете, поверете ръцете си на специалист и се насладете на прекрасната процедура за подмладяване и ароматерапия.

Домашно приготвени парафинови вани

 

Ако искате да спестите пари от тази процедура, можете да направите и смес от парафин и масла у дома. За да се случи това, ще ви трябват около един и половина килограма парафин, няколко капки етерични масла, които харесвате, хартиени кърпи и ръкавици за маникюр. На водна баня загрейте восъка до течно състояние и спуснете предварително почистените си ръце там. Температурата на восъка трябва да бъде приблизително 50-55 градуса. Потопете ръцете си в парафина няколко пъти, веднага щом първият слой изсъхне, сложете памучни ръкавици. Дръжте ръцете си в това състояние за около 20 минути, след което внимателно отстранете останалия парафин от кожата. Намажете ръцете си с любимия си крем за ръце. По този начин можете да спестите пари и време. Предложете тази процедура на вашите приятелки или майка, за да поглезите близките си и скъпи жени.

27

Similar Posts