Психология

Подобряване на живота и осъществяване на мечтите: Как да използвате правилото за 2-та часа?

Правилото за 2-та часа

Според психолози и езотерици има много начини да подобрите съдбата си. Сред тях и една проста практика, която може да промени живота завинаги и да сбъдне всичките ви мечти.

 

Някой ще каже, че за неуспехите е виновно негативното мислене, което напълно лишава хората от самочувствие и по-светло бъдеще – и ще се окаже прав. Но има начин да промените хода на живота си, така че всеки нов ден да дава само най-доброто. Като научите „правилото на двата часа“, ще разберете как лесно да реализирате мечтите си и бързо да подобрите живота си.

 

Въведение в правилото за двата часа

Много велики открития са направени не в лаборатории и не в процеса на продължителна мозъчна дейност. Напротив, повечето от гениалните идеи идват на хората по време на приятни размисли. Айнщайн също отбеляза, че е създал теорията си за относителността, докато е сънувал.

 

Мечтите не са загуба на време. Благодарение на тях са унищожени много предразсъдъци и са направени изключителни открития. Поради тази причина фантазиите са ефективен инструмент за постигане на желаните цели. Този подход се потвърждава и от психолозите. Прилагането на положително рефлексивно мислене е ключов аспект на вътрешното и личностно израстване.

 

Изследванията показват, че рефлексивното мислене е ключов компонент на всяка положителна промяна. Под такова мислене се разбира способността за анализ на придобития опит и собственото възприятие. Благодарение на анализа, разбирането на натрупания опит, човек се издига все по-високо по стълбата на саморазвитието, което означава, че се научава бързо да намира ефективни решения и  начини да постигне това, което иска.

 

Рефлективното мислене се сравнява от мнозина с мечтите, защото не води до реален резултат, но в същото време ви позволява да се чувствате уверени, че всяко желание ще бъде реализирано и всички проблеми ще бъдат преодолени.

 

Как да използвате правилото за двата часа, за да промените живота си към по-добро?

Мечти, размишления, фантазии – всичко това са проекции на възможни сценарии. Тоест, умствена дейност, която е насочена към намиране на алтернативно решение на възникналите проблеми. В процеса на такива размишления мозъкът анализира натрупания опит, действия, постъпки и това помага да не се прави грешка при избора в подобни ситуации в бъдеще.

 

С помощта на интроспекцията можете да опознаете себе си, да намерите своето място в живота и да реализирате всички мечти. Типичен пример за тази концепция в действие е докладването на себе си за това как сте прекарали деня си. Този въпрос ви кара да си спомняте събитията, които са се случили, да ги анализирате, оценявате и също така да извлечете необходимия опит.

 

Психолозите смятат, че трябва да отделяте около 2 часа седмично на мислите си, тоест всеки ден около 20 минути. Препоръчително е да анализирате действията си в края на деня, точно преди лягане. Това трябва да включва всички събития, които са ви се случили през деня. Те трябва да бъдат мислено разделени на добри и неприятни моменти. Можете да опростите работата си и да записвате продуктивни мисли в писмен вид през първите седмици.

 

Не се отнасяйте към вашите мисли пренебрежително, защото те са мощен инструмент, който ви помага да разкриете вашата личност и да промените живота си към по-добро.

5819

Similar Posts