Във форма Здраве Красота Стайлинг

Прическата, от която косата капе – експерт обяснява защо не бива да си я правите

Прическата от която косата капе

Стегната конска опашка, кок или плитка. Макар и да изглеждат невероятно красиви, тези прически могат да навредят на косата ви. 

Знаете ли, че стегнатата прическа е една от най-честите причини за косопад?

 

Някои прически са по-добри за здравето на косата от други. Анджела и Кристина, основатели на компанията за микрофибърни кърпи Turbie Twist, обясняват, че има една прическа, която трябва да се избягва.

 

Косата, прибрана назад на стегнат висок кок или конска опашка е практична, защото ви позволява да държите косата си далеч от лицето си, докато работите или тренирате.

 

Но може да е и вредна.

 

„Независимо дали отиваме на фитнес, измиваме се или пробваме елегантна прическа за вечер навън, всички имаме няколко любими стегнати прически. Но когато косата се придърпва обратно на опашка или се държи на място с еластична лента, напрежението, което издърпва косата в корените, може да доведе до трайна загуба на коса. Това важи особено за дългите коси.“

 

„Когато трябва да приберете косата си от лицето си, преразгледайте лентите за глава, шнолите, ластиците и другите аксесоари, към които посягате. Изберете такива, които не скубят косата и не създават напрежение в корените.“

 

Според Анджела и Кристина, друга грешка на жените е използването на уреди, които нагряват косата.

 

Въпреки че една маша за коса може да направи чудеса и да създаде както елегантен, прав стил, така и еластични къдрици, нагряването тормози косъма и го прави чуплив. Така косата става по-податлива на накъсване.

 

Също така, твърде честото оформяне чрез топлина може да разруши водородните връзки в косата, които придават естествената структура.

 

Два ценни съвета за здрава коса:

 

Преди да използвате маша, се уверете, че косата ви е напълно суха.

 

И не сушете със сешоар косата си много често. Ако има възможност, оставете я да изсъхне по естествен път.

180

Similar Posts