Любов и връзки

Признаци за изневяра: Как се издава мъжът, който има любовница

Признаци за изневяра

Темата за изневярата, меко казано, е една от най-неприятните. Прелюбодеянието в контекста на брачните отношения е равносилно на предателство и лицемерие. Ето защо е много важно, да знаете дали любимия човек е такъв или пък изневярата просто не е тема, актуална за вашето семейство.

Наистина ли искаш да знаеш?

Понякога е по-добре да останем слепи за очевидното, но това е самозаблуда. Няма как да градим отношения на базата на лъжа.

И въпреки това, първо си задайте три основни въпроса:

„Наистина ли искам да знам истината?“

„Какво ще ми даде тази истина?“

„Какво ще направя, ако се потвърди, е той ме мами?“

Защо тези три въпроса са много важни? В някои случаи, след като е научила истината, жената просто не знае какво да прави с нея.

А има и случаи, когато, ако не иска да прекъсва отношенията си, след истината, жената се затваря в себе си с истината и продължава да живее със съпруга си както преди.

Но тази истина я разкъсва и буквално поглъща отвътре.

Затова е важно да сте готови за разкритията и да сте наясно какво ще правите след това, ако се потвърди фактът, че мъжът ви ви изневерява. В случай, че не сте готови да го напуснете и не възнамерявате да му простите за предателството, рискувате да останете завинаги в плен на отчаянието и болката.

Причини за изневяра

Преди да преминете към основната част, важно е да разберете причините за измамата. Няма да ги разглеждаме надълго и нашироко, но ще се спрем на основните, които в бъдеще ще ви служат като сигнал за двойния живот на вашия съпруг.

Според проучването, чиито данни са публикувани в списание „Проблеми на студентската наука“ брой 1 (41), януари 2020 г., 31% от мъжете и 16% от жените са неверни в брака.

Болшинството от анкетираните се опитват да скрият факта на изневярата. Според данните, получени в хода на проучването, на въпроса: „Какъв е мотивът ви за изневяра“, отговорите са следните:

нова любов – 24%

насилствени действия от съпруг – 16%

търсене на нови усещания – 14%

бракът е скучен – 13%

Според данните, след разкриване на изневярата, 19% от измамените съпруги/съпрузи незабавно подават молба за развод, а 75% подават молба развод в интервала от 18 до 24 месеца.

 

Как да разпознаем, че мъжът си има любовница- ключови знаци за изневяра

И така, както се вижда от изследването, основната причина за „тръгването в грешна посока” е новата любов. Това означава, че мъжът променя поведението си, в някои случаи се променят драстично и предпочитанията, и начина на живот. Но да я караме подред.

Интимен живот

Във фактора на изневярата, важна роля играе активността на мъжа в интимната сфера. Ако изневерява с друга, в тази част той ще се е променил напълно. Вече не ви гледа като жена, интимният живот е станал скучен и досаден.

 

Повишена ревност и контрол

Изневеряващият мъж гледа на жена си през призмата на собствената си изневяра. Да речем, той изневерява и мами, което означава, че съпругата може да направи същото с него. Започва да мисли, че жена му е разбрала за всичко и също си има любовник – за отмъщение.

 

Всичко у вас го дразни

Както можете да си представите, когато се появи нова любима, „старата“ любов, меко казано, става досадна. И всичко в нея дразни. Тя не изглежда като любовницата.

 

Внезапно внимание и грижа

Колкото и да е странно, но подобно отношение на мъжа може също да е признак, че той ви изневерява. И има две обяснения за това: страх от излагане и вината, която чувства. И в двата случая с умисъла и неочаквана грижа той или се опитва да „приспи“ бдителността на жена си, или по този начин се опитва да изкупи вината.

 

Закъснения в работата

Ако съпругът не е работохолик и спецификата на неговата работа не предвижда извънкласни задачи, тогава неочакваното забавяне на работата трябва да бъде сигнал за вас. Новата дама на сърцето изисква внимание и най-важното – време. Съответно, за да ви обясни някак си внезапните си закъснения, най-добрият вариант е работата.

 

Неочаквани финансови затруднения

Новата страст изисква и финансови разходи – подаръци, наемане на апартамент за час, в някои случаи „спонсорство“ под формата на осигуряване на ежедневните й нужди. Но отново всичко е доста индивидуално и не е факт, че съпругът по някакъв начин ще похарчи много за любовницата си. Има вариант, при който това  изобщо няма да се отрази върху семейния бюджет.

Но трябва да сте нащрек, ако закъсненията на работа съвпадат с намаляването на доходите на съпруга ви. Това е много сериозен сигнал, че съпругът изневерява.

 

Нервност

Ясен знак за изневяра може да бъде нестандартна реакция на съпруга на неочаквани обаждания или съобщения. Съпругът става раздразнителен или обратно – апатичен и объркан. Всяко обаждане или съобщение може да го доведе до състояние на прострация.

Също така, съпругът може да премине в офанзива. Например, да започне да ви обвинява в нещо и по този начин ще се опита да измести фокуса на вниманието от „дразнителя“ – съобщението или телефонния разговор.

 

Нови хобита

Друг ясен знак за изневяра може да са неочаквани нови хобита. Да предположим, че съпругът никога не се е интересувал от риболов преди, а изведнъж внезапно е станал запален рибар и държи да ходи на риболов за целия уикенд.

Или започва да се занимава със спорт, а вечер предпочита да прекарва време във фитнеса. Освен това неговите вкусове и предпочитания могат да се променят драстично. Например, преди е предпочитал класиката в дрехите, а сега рязко е сменил стила към по-спортен или младежки.

Вкусовете му могат да се променят и в храната, музиката и т.н.

 

Затвореност

Ако той все по-често ви говори за доверие, а в същото време не позволява да докосвате телефона му и когато се приближите, сменя страницата в браузъра, това също е знак за възможна изневяра.

Часове разходка с кучето

Този знак се отнася само за тези, които имат домашен любимец.  Ако изненадващо съпругът започне да поема инициативата да разхожда кучето, а в същото време е забележимо нервен и разстроен, ако съпругата му иска да го придружи.

 

Липса на желание да прекарвате времето си заедно

Основното на този знак за изневяра е, че съпругът отблъсква жена си през цялото време. Ако по-рано той е предпочитал да прекарвате времето си заедно, то сега се радва, когато искате да отидете някъде с приятелите си или да започнете да отделяте повече време за вашите хобита.

Нещо повече, „крещящ“ индикатор е, когато съпругът ви буквално настоява да отидете на почивка сами.

 

Предупреждения

Ако някои от признаците на изневеряващ мъж отговарят на вашата ситуация, не бързайте да си мислите, че това е точно така. Както се казва: „Невинен до доказване на противното.“

Рязката промяна в поведението, имиджа и вкусовите предпочитания може да бъде свързана с други неща. Например, нов кръг в живота на съпруга, когато, след като премине през определени етапи, той решава да внесе някои актуализации в живота си.

В споменатата статистика, се отбелязва също, че от 31% до 75% от случаите, причина за мъжката изневяра е стремеж за задоволяване на физическата нужда по време на периоди на отсъствие на съпругата.

В същото време данните показват, че тази потребност не е духовна и емоционална. Тоест, ако редовно или напълно изключвате интимния живот, бъдете сигурни, че съпругът ви рано или късно ще започне да търси удовлетворение встрани.

115043

Similar Posts