Във форма Здраве

Този червен чай убива бактериите в пикочния мехур и спира инфекциите

чай от хибискус против инфекции на пикочния мехур

Статистиката е категорична, че около една трета от всички жени се сблъскват с проблеми с пикочния мехур по всяко едно време от живота си. Болката и дискомфортът, причинени от дисфункция на пикочния мехур, са твърде често срещани, което означава, че трябва да вземе мерки в тази насока .

Изборът на храна има огромно влияние върху функцията на вашите органи, включително на пикочния мехур .

Използвали ли сте някога хибискус?

Водата, напоена с хибискус, е супер вкусен начин за лечение на проблеми с пикочния мехур и е нещо, което всеки трябва да знае.

Чай от хибискус

Ярките цветове не са единствената ни асоциация с хибискус. Това название включва разнообразен род цъфтящи растения, включително ярко белия хибискус, както и бледорозов, ярко жълт хибискус и тъмночервен хибискус. Цветните им чашки се събират и изсушават.

Съществуват много рецепти за чай от хибискус и всички народи имат своя любима.

Мексиканците приготвят вкусна напитка, наречена „aqua de Jamaica“, направена от сушен хибискус, джинджифил, карамфил и канела.

Хората в Судан накисват цветята на хибискус в ледена вода за няколко дни, за да получат напитка със страхотен вкус.

На Балканите приготвяме нашия чай от хибискус по прост начин. Просто сваряваме торбички чай от хибискус в гореща вода. Допи ли ви се вече чаша сладък и тръпчив чай ​​от хибискус?

Как чаят от хибискус помага на здравето?

Чаят от хибискус предлага многобройни ползи за здравето. Той е пълен с аскорбинова, винена и лимонена киселина. Тези здравословни киселини почистват и осигуряват оптимална функция на всеки орган. Напитката с голяма детоксикираща сила намалява възпалението, карайки ви да се чувствате и да изглеждате най -добре.

Чаят от хибискус е чудесен диуретик и колкото повече пием от него, толкова по -малко токсини остават в тялото си. Червеният чай също регулира кръвното налягане.

Пикочният мехур е пълен със замърсители, които се отделят чрез урината. Така че, ако ходите по -често в тоалетната, наистина можете да си помогнете много за възстановяването на пикочния мехур с чай от хибискус.

Содата и кафето също увреждат този орган. Изкуствената захар и кофеинът дразнят лигавицата и причиняват силна болка и кървене. Заместете кафето с чай от хибискус, за да укрепите пикочния мехур.

Още съвети, които ще ви помогнат да защитите пикочния мехур

Избягвайте захарта

Захарта се добавя към почти всеки продукт на пазара. Но пикочният мехур не го харесва, защото захарта причинява инфекции. Не забравяйте, че бактериите също се хранят със захар. Така че, яжте повече плодове вместо сладкиши, пълни с изкуствени захари.

Избягвайте лютите подправки

Пикантните храни увреждат пикочния мехур. Избягвайте силните подправки или поне ограничете консумацията им.

Избягвайте млечни продукти

Избягвайте млечните продукти, ако тялото ви не „харесва“ лактозата.

Говорете с лекаря си за всички проблеми, които имате. Поискайте професионален съвет относно проблем с пикочния мехур и потърсете помощ. Но най-вече променете хранителните си навици и пийте повече чай от хибискус.

31

Similar Posts